Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yarım Asırdır Elinden Bıçak Düşmüyor

Edirne’de yarım asırdır elinde bıçağıyla meşhur tarihi Tava Ciğer dükkanlarına ciğer doğrayan Muzaffer Çakal, mesleğinin de son ustalarından biri.Bölgede büyükbaş hayvan ciğerlerini ince ince sinirlerinden ayıklayarak doğrayan Muzaffer...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de yarım asırdır elinde bıçağıyla meşhur tarihi Tava Ciğer dükkanlarına ciğer doğrayan Muzaffer Çakal, mesleğinin de son ustalarından biri.
Bölgede büyükbaş hayvan ciğerlerini ince ince sinirlerinden ayıklayarak doğrayan Muzaffer Çakal, bıçağıyla ve sabrıyla yarım asırdır ailesinin geçimini sağlıyor. ’Yaprak ciğeri’ olarak da bilinen meşhur Tarihi Tava Ciğerinin en önemli özelliğinin ise pişirmekten çok ince ince doğranması olduğu biliniyor. Edirne’de sayıları bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az ciğer doğrama ustalarının başında Muzaffer Çakal geliyor. Çakal, her sabah eline aldığı keskin bıçağıyla yarım asırdır evine ekmek götürmek için akşama kadar ciğerci dükkanlarına ciğer doğruyor.
Günde yaklaşık 40 kilo kadar ciğer doğrayan Çakal, artık yaşının ilerlediğini söyleyerek gençlerin mesleği devam ettirmelerini istiyor.
Gelişen teknolojinin mesleklerini yok etmeyeceğini belirten Çakal, "Her şeyin makinesi çıkar, ciğer doğramanın asla. Ciğerin içindeki sinirleri makine ayıklayamaz" dedi.
Meslekte gençlerin yetiştiğini ifade eden Çakal, "Bu iş şu anda herkese çok basit geliyor ama öyle değil bu iş. Herkes benden ciğeri alıp satmaya çalışıyor. Ondan bu iş önemsenmiyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.