Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineri

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 15 Temmuz 2016’da devleti işgal ve bölme hareketine karşı bütün milletin direndiği gibi yargının da tarihe tanıklık etmeyerek direncini ilk dakikalarda gösterdiğini belirterek, “Devletin bekasını...

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2018 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2018 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineri

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 15 Temmuz 2016’da devleti işgal ve bölme hareketine karşı bütün milletin direndiği gibi yargının da tarihe tanıklık etmeyerek direncini ilk dakikalarda gösterdiğini belirterek, “Devletin bekasını sarsan melanet hareketten son anda kurtulduk” dedi.

Afyonkarahisar’da 23-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineri açılış toplantısı ile başladı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yaptığı konuşmada, çeşitli değerlendirmelerde bulundu. FETÖ terör örgütünün 2010 öncesinde yargının ve çeşitli devlet organlarının kılcallarına girdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Yargıtay Başkanı Cirit, ”2010 yılı 12 Eylül referandumundan sonra elde ettikleri HSK’daki üstünlükle birlikte yargıya odaklanarak operasyonel hale gelmişlerdir. Yargıya olan güven endeksimizi, kamuoyunda ve halk nezdindeki itibarımızı aşağıya doğru çevirdi. Ama biz çok fazla çalışarak ve özveri göstererek bunun üstesinden geleceğiz. Bu dönemde hukuk bir silah gibi kullanıldı. Birçok el koyma ve aramanın yanı sıra milyonlarca insan bu ülkede dinlendi. Önemli davalar ilk önce belirli yerlerde karar altına alındı. Daha sonra yargı sürecine geçerek bunlar birer karar haline getirildi. Böylelikle halkın yargıya duyduğu güven endeksi aşağılara doğru yürüdü” dedi.

“Devletin bekasını sarsan melanet hareketten son anda kurtulduk”

15 Temmuz 2016’da devleti işgal ve bölme hareketine karşı bütün milletin direndiği gibi yargının da tarihe tanıklık etmeyerek tarih yazarak direncini ilk dakikalarda gösterdiğini vurgulayarak sözlerine devam eden Yargıtay Başkanı Cirit, “Devletin bekasını sarsan melanet hareketten son anda kurtulduk. Bu mücadele halen daha yürütülmektedir. Ancak Türk yargısının bugün itibariyle ideal bir yargıya göre, kısmi bazı eksiklikleri, yapısal bazı sorunları bulunmaktadır. Bugün itibariyle geriye dönüp Türk yargısına bakıldığında iyi bir hukuk eğitimi konusunda sıkıntılarımız vardır. Yani hukuk eğitiminde bazı sıkıntılarımız var. Ezbere dayanan, sorgulamayan, muhakeme gücünü geliştirmeyen ve analitik düşünmeyen bir temel eğitim sistemi üzerine iyi bir hukuk sistemi inşa etmemiz oldukça zordur” dedi.

“2016 verileri itibariyle 6 milyon 300 bin soruşturmaya konu olan şüpheli var”

Konuşmasının son bölümünde, 2016 verileri itibariyle 6 milyon 300 bin soruşturmaya konu olan şüphelinin bulunduğunu belirten Cirit, “Türk yargısının ve Yargıtay’ın en büyük problemlerinden bir tanesi ağır iş yüküdür. Bunun sebebi de bütün itilafların yargı içerisinde çözülmesidir. Bu sorunu gidermek için pek çok çalıştaylar ve toplantılar düzenlemekteyiz. Bu anlamda Afyonkarahisar’da düzenlediğimiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineriyle çalışmalarımıza etkinlik kazandıracağımıza inanıyorum” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in konuşmasının ardından yapılan toplu fotoğraf çekimi ile 3 gün sürecek olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı 2017 Yılı Değerlendirme Toplantısı ve Meslek İçi Eğitim Semineri açılış programı tamamlanmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.