Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay Başkanı Cirit:

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türk milletinin ekmeğini paylaşmayı, karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yaptığını belirterek, "Bizim milletimizin bu kadirşinaslığı, bu iyilikseverliği bütün dünyaya...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yargıtay Başkanı Cirit:
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türk milletinin ekmeğini paylaşmayı, karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yaptığını belirterek, "Bizim milletimizin bu kadirşinaslığı, bu iyilikseverliği bütün dünyaya örnektir. Bu yüzden de bu milletin bir mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz" dedi.
Cirit, Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde işadamı Ahmet Sucu tarafından verilen geleneksel iftar programına katıldı. İftar yemeğinin bu yılki şeref konuğu kendisi de Burhaniyeli olan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit oldu.
Ahmet Sucu’nun yaklaşık 1000 konuğa verdiği iftar yemeğinde; Ayvalık’ta çeşitli okullarda eğitim gören ilk ve ortaokul düzeyindeki 58 çocuğun yanı sıra; kısa bir süre önce Balıkesir Valiliği görevine başlayan Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yargıtay Daire Başkanları, Milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
İftardan sonra bir konuşma yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, işadamı Ahmet Sucu’yu tebrik ederken, "Bizim millet olarak özelliklerimiz var. Millet olarak ekmeğimizi paylaşmayı karnı aç olanın karnını doyurmayı, açıkta kalanın evini yapmayı bilen bir milletiz. Bütün tarih boyunca da böyle oldu. Bir çok milletlerin yanı sıra bizim milletimizin bu kadirşinaslığı, bu iyilikseverliği bütün dünyaya örnektir. Bu yüzden de bütün dünyaya örnek bir milletiz. Bu yüzden de bu milletin bir mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz.” dedi. .
Ayvalık’ın dünyanın tanıdığı marka bir şehir olduğunu vurgulayan Yargıtay Başkanı Cirit, “Bunu derken benim doğduğum Burhaniye ilçesi marka değil mi? Tabiî ki oda marka. Ama Ayvalık’ta Cunda Adası var bir taraftan, diğer taraftan dağı, denizi, ovası ve oldukça cana yakın insanları var. Burada da bu akşam birlikte olmaktan çok mutluluk duyduk. Ahmet kardeşim bu güzel organizasyonu herhalde 20 ya da 30. kez yapıyor. Bu organizasyonlarda kimsesiz ve yetim çocukları da unutmayarak her defasında bu organizasyona dahil ediyor. Ben de birkaç kez bu çocuklarla yapılan bu organizasyona katılmıştım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Geçmişe baktığımızda, sosyal ve ekonomik imkanlarımız daha sınırlı olduğundan 10 ya da 15 yıl önce cadde ve sokaklarda sokak çocuklarımız vardı ama hamdolsun şimdi o çocuklar sıcak yuvalara kavuşturuldu. Şimdi daha iyi koşullarda bu çocuklarımız bakılıp, gözetilmektedir. Bu durum ülkemiz için önemli bir aşamadır" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise; Balıkesir genelinde Ayvalık’ın yerinin kendileri için çok önemli ilçelerden biri olduğunu ve bu ilçeye en iyi hizmetleri verebilmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti.
Başkan Uğur, Ayvalık’a çeşitli yatırımları olduğunu, Cunda ile Ayvalık’ı birbirine bağlayan taşköprünün 29 Ekim’de açılacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.