Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıdan şube müdürlerine mazeret tayin hakkı

Sağlık Bakanlığının açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası ataması yapılan şube müdürlerinin mazeret tayini mağduriyeti sona erdi. İdari mahkeme, sınavın ilan metninde ‘mazeret halleri hariç’ ibaresi bulunduğunu,...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığının açtığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası ataması yapılan şube müdürlerinin mazeret tayini mağduriyeti sona erdi. İdari mahkeme, sınavın ilan metninde ‘mazeret halleri hariç’ ibaresi bulunduğunu, bu sebeple bu haller için tayin talebinin kabul edilmesi gerektiğine karar verdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından önceki yıllarda yapılan sınavı kazanan adayların şube müdürü olarak ataması yapıldı. Sınav ilanında atamanın yapılması halinde ‘mazeret halleri hariç’ iki yıl tayin talebinde bulunulamayacağı şartı yer aldı. Ancak atamaların yapılmasının ardından bakanlık, yönetmelik değişikliği yaparak, mazeret tayinlerini de geçerlilikten kaldırdı. Bunun üzerine Sağlık-Sen, üyesi H.S. adına konuyu yargıya taşıdı. Dosyayı görüşen Ordu İdare Mahkemesi, söz konusu sınavın ilan metninde ‘mazeret halleri hariç’ ibaresi bulunduğunu, bu sebeple bu haller için tayin talebinin kabul edilmesi ve gerçekleşmesi gerektiğine karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.