Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardımlar, 168 Türkmen Ailenin Yüzünü Güldürdü

Kağıthane’de düzenlenen yardım kampanyasında toplanan giysi ve gıda yardımları, 168 Türkmen ailenin yüzünü güldürdü.Kağıthane Belediyesi, Rabve Vakfı ve Talatpaşa Umut Eğitim Gönüllüleri Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programda,...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kağıthane’de düzenlenen yardım kampanyasında toplanan giysi ve gıda yardımları, 168 Türkmen ailenin yüzünü güldürdü.
Kağıthane Belediyesi, Rabve Vakfı ve Talatpaşa Umut Eğitim Gönüllüleri Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programda, Türkiye’de yaşayan Türkmenlere giysi ve gıda yardımı yapıldı. Talatpaşa Mahallesi İnce Bayır Parkı’nda gerçekleşen organizasyonda, Suriye’de ki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 165 Türkmen aileye yardım gerçekleştirildi. Açılışın ardından sırayla yardım alanına alınan Türkmen vatandaşlar, kendi seçtikleri ayakkabı, giysi, çorap gibi temel giyim ihtiyaçlarını alırken, bir koli de gıda yardımı aldı.
‘’ÇALIŞMANIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"
Programın açılışında kısa bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Talatpaşa Mahallesi muhtarımıza ve vakıflara teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Değerli komşularımıza ve misafirlerimize de hayırlı günler diliyorum. Bu çalışmanın da hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hem çocukları hem de kendileri için herkes ihtiyaçlarının en azından bir kısmını karşılayabilir" dedi.
Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Fazlı Kılıç yapılan yardımın hayırlı olmasını diledi.
BİZE SAHİP ÇIKAN TÜM TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Golan Türkmenlerinden olan ve yardım kampanyasında gönüllü olarak çalışan Yasir Hüseyin ise "Biz Golan Türkmenleri, 100 yıl önce Osmanlı Suriye’den çıktığı zaman bir çok köyümüzü, arazilerimizi kaybettik. 1967’de İsrail köylerimizi işgal etti ve Şam’a göç etmek zorunda kaldık. En son ise Suriye’de yine başlayan iç savaşla birlikte Türkmenlerin sokakları bombalandı. Biz de Türkmenler olarak ana vatanımıza geri döndük. Burada çok memnun ve mutluyuz. Kağıthane Belediyesi’ne ve bütün Türk halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yapılan yardımdan faydalanan Türkmenlerden biri olan Merve Al Ali ise "Biz Suriye’de savaşta Türkmenler olarak çok zulüm gördük. Daha sonra Türkiye’ye sığındık ve burada bizi sıcak karşıladılar. Bütün Türk milletinden ve bizlere bu destekleri yapanlardan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.