Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yardım Gemisi ’Lady Leyla’ya Gazze İçin Yükleme Devam Ediyor

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze’ye yardım götürmek için dün Mersin Limanı’na gelen ’Lady Leyla’ isimli yük gemisine yükleme devam ediyor.Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan yola çıkan 123 metre...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından Gazze’ye yardım götürmek için dün Mersin Limanı’na gelen ’Lady Leyla’ isimli yük gemisine yükleme devam ediyor.
Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan yola çıkan 123 metre uzunluğundaki Panama bandıralı Lady Leyla isimli yük gemisi, dün sabah saatlerinde Mersin Limanı’na ulaşmıştı. Mersin Limanı 17. rıhtıma demir atan gemiye 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton sıvı yağ, 10 bin gıda kolisi ile çocuklar için 10 bin oyuncak yüklenecek. Ayrıca bir firma tarafından bedelsiz olarak verilen 160 bin kıyafette gemiyle Gazze’ye gönderilecek. Yükleme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte cuma günü yola çıkacak olan geminin Ramazan Bayramı öncesinde Gazze’ye ulaşması bekleniyor. İhtiyaç sahiplerine gıda malzemeleri ulaştıracak gemi, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakatın ardından Gazze’ye gönderilecek ilk insani yardım gemisi olma özelliğini taşıyor.
Yüklemeleri yakından takip eden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ticaret Dairesi Başkanı Cihan Soyalp, "İsrail’le ilişkilerimizin normalleşme sürecine girmesiyle birlikte Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıklamaları doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik’in talimatları ile kardeş ülke Filistin ve Gazze halkına ulaştırılmak üzere hızlı bir şekilde organizasyon yapıldı. Toprak Mahsulleri Ofisi olarak kuruluşumuzca yarın yola çıkacak gemiye 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yüklemesini yapmaktayız. Bunun yanında Türk Kızılayı’nca 3 bin ton şeker ve 500 tonda sıvı yağ temin edilerek gemiye yüklenecektir. Ayrıca 10 bin adet yardım kolisi ve oyuncakla birlikte bir firma tarafından bedelsiz olarak verilen 160 bin adet kıyafette bu gemiyle gönderilecektir. Biz TMO olarak, Bakanımız Faruk Çelik’ten aldığımız talimattan sonra hummalı bir çalışmaya giriştik ve çok kısa bir sürede 350 araçlık 5 bin ton un ve 2 bin ton pirincin teminini gerçekleştirdik. Göndermekte olduğumuz yardım malzemelerin Filistin ve Gazze halkına bir nebze de olsa Bayram sevinci yaşatması en büyük temennimizdir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.