Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaralı pilot Kandemir’in tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Giresun’un Alucra ilçesi yakınlarında düşen askeri helikopterden yaralı kurtulan yardımcı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir’in tedavisi Sivas’ta devam ediyor.Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası yakınında düşen ve 7 kişinin şehit olduğu 8...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’un Alucra ilçesi yakınlarında düşen askeri helikopterden yaralı kurtulan yardımcı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir’in tedavisi Sivas’ta devam ediyor.
Alucra ilçesi Tohumluk Yaylası yakınında düşen ve 7 kişinin şehit olduğu 8 kişinin yaralandığı kazada yaralanan yardımcısı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, dün akşam helikopterle getirildiği Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Vücudunda kırıklar bulunan pilot üsteğmen Kandemir, yapılan ameliyatın ardından hastanenin beyin cerrahi bölümün yoğun bakım servisine alındı. Sağlık durumu iyi olan ve hayati tehlikesi bulunmayan Kandemir’in dilindeki sorun nedeni ile iletişim kurmakta zorluk çektiği öğrenildi.
Kazanın ardından yaralı pilotun babası Aydoğan Kandemir, annesi Günay Kandemir ve ikiz kardeşi Piyade Üsteğmen Murat Kandemir ile birlikte hastaneye geldi. Vali Davut Gül aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Gül, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan ile birlikte yoğun bakımda servisinde tedavisi süren yaralı pilotu da ziyaret etti. Yaralı pilotun bir hafta veya 10 gün içerisinde taburcu olacağı ve tedavisinin Sivas’ta süreceği öğrenildi.
Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gül, Giresun’da helikopterin düşmesiyle bir kaza meydana geldiğini 7 kişinin öldüğü ve 8 kişinin yaralandığını hatırlatarak," Yaralı kurtulanlardan yardımcı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, dün 20.45 sıralarında buraya sevk edildi. Buraya gelmesiyle birlikte İl Jandarma Komutanımız olayı koordine ederek helikopter ile hastaneye gelme süreciyle rektörümüze haber verip ilgili doktorları hazır tutarak hiç vakit kaybetmeden müdahale de bulundular. Derhal ameliyata alındı. Ameliyatı çok başarılı geçti. Bu süre içerisinde alay komutanımız aileye haber verdi. Ailenin insani ihtiyaçlarını temin etti. Aile burada ameliyat çok başarılı geçti. Üsteğmenimizin durumu çok iyi hayati tehlikesini atlattı. Olabilecek her şey çok çabuk bir şekilde yapıldı. Tıbben yapılabilecek her şey yapıldı. Süreci İçişleri Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız ve milletvekillerimiz takip ettiler. Milletimizin başı sağolsun. Üsteğmenimize geçmiş olsun diliyorum. İnşallah tez zamanda iyileşir görevinin başına geçer" dedi.
Yaralı pilotun ne zaman taburcu olabileceğinin sorulması üzerine Vali Gül," Tamamen doktorlarımızın karar verebileceği bir şey buradan GATA’ya sevk edilme durumu var. Burada da kalırsa en az bir hafta, on gün içerisinde taburcu olabilecek durumda" diye konuştu.
Vali Gül, helikopterlerin zaman zaman kaza geçirdiğini belirterek, bu olayın da kaza olduğunu, ötesinde başka bir şeyin olmadığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.