Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaralı Kurtarma Operasyonu Gerçeğini Aratmadı

Manisa’da, Karayolu Trafik Güvenliği Günü kapsamında senaryo gereği trafik kazası geçiren bir araca müdahale ve yaralı kurtarma operasyonu gerçeğini aratmadı. 112 ekiplerinin yola fırlayan yaralıya müdahalesi ve UMKE ekiplerinin araçta...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da, Karayolu Trafik Güvenliği Günü kapsamında senaryo gereği trafik kazası geçiren bir araca müdahale ve yaralı kurtarma operasyonu gerçeğini aratmadı. 112 ekiplerinin yola fırlayan yaralıya müdahalesi ve UMKE ekiplerinin araçta sıkışan sürücüyü kurtarma çalışmaları katılımcılar tarafından dikkatle izlendi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’ etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinliğe Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Manisa AFAD Müdürü Bekir Şen, Jandarma Komutanlığı yetkilileri ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.Cumhuriyet Meydanında açılan stantlarda ilgili kurumlar yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgi verirken, çocuklar için kurulan trafik parkurunda minikler akülü araçlarla trafik eğitimi aldı. Meydana kurulan emniyet kemeri simülasyon aracında ise vatandaşlar emniyet kemeri takarak ve emniyet kemersiz ters dönen araçta neler yaşandığını uygulamalı olarak gördü. Açılan stantları gezen Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser bir sürücü kursunun simülasyon aracı direksiyonuna geçerek bir süre araç kullandı.
UMKE ve 112 ekipleri tarafından senaryo gereği kaza yapan ve emniyet kemeri takmayarak yola fırlayan bir yaralı ile araçta sıkışan sürücüye yapılan müdahale canlandırması ise büyük ilgiyle izlendi. Ekiplerin yaralılara nasıl müdahale edildiğiyle ilgili canlandırma sonrası yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü. Bu sırada yapılan anonsta 112 ve UMKE ekiplerinin kaza yerlerine zamanında müdahale etmesine rağmen trafikte ambulanslara öncelik tanınmaması nedeniyle birçok yaralının hastane yolunda hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.
Programın sonunda bir açıklama yapan Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser yaptığı açıklamada, “Trafik alanında hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilendirme çalışmalarını örnekleriyle izledik hepsine teşekkür ediyorum. Burada İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğümüz, Jandarma Komutanlığımızın trafik birimleri, AFAD’ın trafik konusunda destek olan acil destek birimleri, Sağlık Müdürlüğümüzün UMKE birimi ve trafik alt yapısında sorumluluğu bulunan karayolları şubemizin sergilerini hep birlikte izledik, yararlı olduğuna inanıyorum” dedi.
Etkinlik kapsamında çocuklara ve vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtılarak trafik konusunda bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.