Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaralı Arkadaşına Siper Olan Askere, Diyanet Vakfı’ndan İyilik Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri programında, terör örgütü PKK ile mücadelede yaralanan silah arkadaşının üzerine yatarak siper olan asker...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri programında, terör örgütü PKK ile mücadelede yaralanan silah arkadaşının üzerine yatarak siper olan asker İsmail Ertem’e iyilik ödülü verildi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın 41’inci yılında organize edilen Uluslararası İyilik Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. “Dünyayı İyilik Değiştirecek” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, İyilik Ödülleri, protokol üyeleri tarafından sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sudan 7’nci Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez - Zeheb’e iyilik ödülü verildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, iyilik ödülü alacak olan Sudan Carland’ın hikayesini anlatarak, “Sudan kardeşimize Fussilet Suresi’nin 34’üncü ayeti ışık tutmuş, harekete geçmiş ve karar vermiş. Demiş ki ‘Ben bana yönelen her kötü söze iyilik, bir iyilik ile karşılık vereceğim. Bana yönelen her nefret söylemine karşı ben yardım muhtaç çocuklara sadakada bulunacağım’ demiş. Sonra her gün sosyal medya hesaplarında kendisine yönelen, nefret mesajlarını sayar, her nefret mesajına karşılık 1 dolar sadakada bulunurmuş. Bunu da ilan eder, kendisine nefretle yönelenlere de teşekkürlerini bildirirmiş. Ancak elde avuçta bir şey kalmaz. Elinde olan bütün parasını bu yola harcar fakat bu arada Avustralya’daki vicdan sahibi insanlar, bu iyilik hareketlerinden haberdar olacaklardır ve herkes onun adına Sudan hanımefendiye yönelen nefretlere kötülüklere karşı sadaka vermeye başlarlar ve bu bir müessese haline gelir” dedi.
“İYİLİK, DOĞRULUK, GÜZELLİK BİRBİRİNDEN AYRILAMAZ”
Dünyayı İyilik Değiştirecek sloganı ile iyilik konusunda bir farkındalık oluşturmak için ödül töreni düzenlendiğini ifade eden Görmez, “Bu kardeşlerimizin hiçbirisinin bizim ödüllerimize ihtiyacı yok ama bizim onların şahsında iyiliği bütün dünyaya yaymaya ihtiyacımız var. İyilik Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dilinde, iyilik, doğruluk ve güzellik, birbirinden ayrılmayan 3 kavramdır. Doğruluk olmadan iyilik olmaz, iyilik olmadan güzellik egemen olmaz, doğruyu, iyiliği güzelliği belirleyen yüce değerler vardır. Bu değerler asla yaratıcı kudretten, Rabbimizden bağımsız düşünülemez. Yaratıcı kudret bu değerleri hem insanın mayasına ve fıtratına yerleştirmiş, hem de mukaddes kitabımız ve peygamberimiz aracılığı ile tüm dünyaya duyulmuştur. İyilik varlık, kötülük yoktur. Kötülük kötünün şahsında varlık kazanır ama iyilik iyiler olmasa da vardır” diye konuştu.
“HAYIR VE HAYIRSEVERLİK, PROPAGANDA ARACI DEĞİLDİR”
İyiliğin karşı karşıya olduğu 2 tehlike olduğunu söyleyen Görmez, “Modern dünya iyiliği bireysel olarak insanın kendisine faydasına ve menfaatine olan şeyler olarak tarif etmeye başlamıştır. Asıl iyilik, başkalarına iyiliktir. Başkalarına iyilik yapan kendisine iyilik yapıyor demektir. Modern zamanlarda iyi ve iyilik, ilahi aşkın metafizik kaynağından koparılmak istemektedir. Oysa sadece Allah rızası için yapılması gereken hayır ve hayırseverlik, bir propaganda aracı değildir. Eğer iyilik, metafizik aşkın, ilahi kaynağını kaybederse hayırseverlik sponsorluğa dönüşür. O zaman reklam ve propaganda iyiliğin hayrın, marufun önüne geçer. Kur’an-ı Kerim ve Resul’u Ekrem, bu tehlikeden de daima bizi haberdar etmektedir” şeklinde konuştu.
YARALI ARKADAŞINA SİPER OLAN ASKERE İYİLİK ÖDÜLÜ
Programda, terör örgütü PKK’ya karşı verilen mücadelede, yaralı silah arkadaşının üzerine yatıp siper olan Jandarma Uzman Çavuş İsmail Ertem’e Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından ödülü verildi. Ertem, Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere salondaki herkes tarafından ayakta alkışlandı. Ertem sahnede bir konuşma yaparak, “Benim yerimde hangi Mehmetçik olsa aynı şekilde davranırdı. Olay günü Süleyman ağabeyin yanında ben olduğum için ben siper oldum. Yaptığımız operasyonlarda sivil halkın emniyetini üst seviyede tutuyoruz. Yaptığımız faaliyetlerin halkımızın ve siz değerli büyüklerin dikkatini çekmesi bizi ayrıca mutlu etmekte moralimizi yükseltmektedir. Bu ödülü bölgede görev yapan tüm silah arkadaşlarım ve burada bulunmayan Süleyman ağabeyim adına alıyorum” dedi.
Programda ödül alan diğer isimler ise şu şekilde:
Sudan 7’nci Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez - Zeheb, Jemılah Mahmood, Dr. Mads Gılbert, Leyla’dan Sonra Hareketi, Dr. Sudan Carland, Osman Gerem.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.