Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapılan tatbikat tehlikenin boyutunu ortaya koydu

Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği öncülüğünde Manisa AKUT ile ortaklaşa olarak, Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikat öncesi itfaiye aracının okulun bahçesine girmekte zorlanması ve okulda yangın merdiveni olmayışı tehlikenin boyutunu ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yapılan tatbikat tehlikenin boyutunu ortaya koydu

Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği öncülüğünde Manisa AKUT ile ortaklaşa olarak, Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikat öncesi itfaiye aracının okulun bahçesine girmekte zorlanması ve okulda yangın merdiveni olmayışı tehlikenin boyutunu ortaya koydu.

Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği öncülüğünde Manisa AKUT ile ortaklaşa olarak, Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde ekipler, 7 şiddetinde meydana gelen deprem senaryosunu canlandırdı.

Tatbikata, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Manisa Temsilcisi Hakan Özcan, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) Başkanı Bahattin Özer, Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aysun Esendağ ile yönetim kurulu üyeleri, okul müdürü Hüseyin Çolak ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Deprem ve yangın tatbikatı kapsamında açıklamalarda bulunan Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Okumuş, bu tür faaliyetlerin yapılmasının önemine vurgu yaparak Manisa’da bu faaliyetlerin artırılması gerektiğini söyledi. Okumuş, “Hem bu işin içinden gelen birisi olarak hem de eksiklerimizi görmek adına bu tarz faaliyetlerin daha fazla olmasını istiyoruz. Bu faaliyet yapıldıktan sonra inşallah okulumuz eksiklerini görecek bundan sonraki olabilecek afetlerde hazır bir halde hem öğrencilerimizin hem de okulun tahliyesinde daha da iyi olacaklarını düşünüyoruz” dedi.

İtfaiye kapıdan zor girdi

Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki eksiklere de değinen Okumuş, itfaiyenin okulun giriş kapısından zor geçtiğine işaret ederek, Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği’nin okulun giriş kapısını, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de okulun yangın merdivenlerinin yapımını üstlendiğini açıkladı.

Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Aysun Esendağ ise yeni kurdukları derneği deprem ve yangın tatbikatı etkinliğiyle tanıtmak istediklerini anlatarak şunları söyledi:

“Manisa’da 1947 yılından bu yana eğitim öğretim hizmeti veren, şehrin en köklü mesleki eğitim kurumlarından biri olan ve yıllarca “Manisa Ticaret Lisesi” adıyla hizmet veren okuldan mezun olanları bir çatı altında toplamak üzere harekete geçerek derneğin kuruluşunu gerçekleştirdik. 7 kişiden oluşan kurucu üyelerimiz 71 yıldan bu yana planlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı kurulamayan Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği’ni kurmanın gururunu yaşıyoruz.”

“71 yıllık hayal gerçek oldu”

Kurucu üyeler olarak tüm mezunlar adına 71 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini vurgulayan Esendağ, “Bizlerin amacı, okul mezunları ile okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler ile el ele, omuz omuza vererek yaklaşık 1700 öğrencinin eğitim gördüğü ve her yıl yüzlerce öğrencinin mezun olduğu, hemen her sektörde mezunlarının bulunduğu okula maddi ve manevi olarak katkıda bulunmaya çalışmak. Bunu da bu okuldan mezun olanlar diğer arkadaşlarımızın da vereceği destek ve katkılar ile gerçekleştireceğiz. Bu anlamda tüm mezunların desteğini bekliyoruz. Derneğimiz öncülüğünde AKUT Manisa Temsilciliği ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz bu organizasyona AFAD Manisa İl Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Manisa 112 ve Manisa UMKE, Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (Manisa MAT) ekipleri destek verdiler. Hepsine verdikleri destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen tatbikat hakkında bilgi veren AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan ise kurum ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla okulda 7 şiddetinde meydana gelen deprem ve sonrasında çıkan yangında mahsur kalan öğrencilerin kurtarılarak sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri ardından hastanelere sevk senaryosunun gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tatbikat sonunda katılımcı kuruluşlara Manisa Ticaret Lisesi Mezunları Derneği başkan ve üyeleri tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Tatbikatın ardından İtfaiye aracı okul bahçesinden çıkışta da zor anlar yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.