Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAPEX ’Proje ödülü’ Kastamonu Belediyesinin

Antalya Expo Center’da 24’ncü kez kapılarını açan Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) Kastamonu Belediyesi stant açtı. Kastamonu bin 400 civarında konağı olan bir il olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Expo Center’da 24’ncü kez kapılarını açan Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) Kastamonu Belediyesi stant açtı. Kastamonu bin 400 civarında konağı olan bir il olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Başbaş, ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan proje ödülü aldıklarını ve evlerine döndüklerini söyledi.
Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreninde Proje Ödülü alan Kastamonu Belediyesi fuar alanı içinde stant açtı. Stantta ödül alan 2 projenin maketleri de yer alıyor. ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda proje ödülü alan Kastamonu Belediye Başkanı, tarihi kentlerin Türkiye’de büyük önem taşıdığını dile getirdi.
“Kastamonu bin 400 civarında konağı olan bir il”
YAPEX Fuarı’nın tarihsel ve kültürel dokunun Türkiye’de yaşatılmasıyla ilgili çok büyük bir görev yaptığını söyleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Başbaş, ”Biz tarihi kentler birliği üyesi iller olarak bu fuara seve seve çok ilgi duyarak katılıyoruz. ÇEKÜL’ün yarışmasından proje ödülü aldık. 2 projemiz vardı. Sokak sağlıklaştırma ve Kastamonu’nun en önemli meydanlarından biri olan Nasullah Meydanı Projesi’yle ödül aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu proje ışığı ve doğrultusunda çalışmalarımızı tamamlayacağız. Tarihi kentler Türkiye’de büyük önem taşıyor. Kastamonu da tarihi kültürel dokusuyla büyük bir bölgesel gücü var. Elinde büyük imkanları var. Yaklaşık olarak bin 400 civarında konağı olan bir il. Biz bunlar üzerinde de çalışmalar yapıyoruz. Özellikle restorasyon çalışmalarına hız verdik. Kentimizi vizyon projesi haline getirdik. Tarihi kültürel dokuyu korumak, onarmak, yaşatmak ve geleceğe aktarmak ışığı adı altında” dedi.
“Proje ödülünü aldık ve dönüyoruz”
Fuara her zaman ilgi duyanlar arasında olduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Başbaş, “Nerede kültürel, tarihi doku varsa, onunla ilgili bir fuar varsa biz katılmaya büyük özen gösteriyoruz. Bu sene de proje ödülünü bize layık gördüler. Ödülümüzü de aldık ve memleketimize geri dönüyoruz” diye konuştu.
“Kastamonu’ya gelecekler hiç bozulmayan bir doku görecekler”
Kastamonu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin kent dokusunda hiç bozulmayan bir dokuyu göreceklerini söyleyen Başkan Tahsin Başbaş konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kastamonu’ya gelenler bir kent kimliği görecekler. Büyük beylikler yaşamış, Osmanlı’nın 16 sancağından birine gelmiş bir eyalet vilayetidir. Devlet geleneği vardır. Onun için geldikleri zaman konakları, tarihi yapıyı, Nasullah Meydanı’nı, Yakupağa Camisi’ni, İsmail Bey Camisi ve Külliyesi’ni göreceklerdir. Tamamen tarihle buluşacaklar. Bunu yanında çok yemek üzerine de çok güzel tatlar alacaklar. Özellikle etli ekmek, pastırmalı ekmek, kuyu biryanı yeme imkanına sahip olacaklar. Kastamonu 12 ay turizmi ile de canlı bir ilimiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.