Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalılar 6.1 Şiddetinde Sallandı

AFAD Sakarya İl Müdürlüğü’ne ait deprem ve yangın simülatörü Yalova’ya gelerek deprem eğitimi verdi. Simülatörde 6.1 şiddetindeki depremle sarsılan vatandaşlar 7.4’lük Marmara depremini bir kez daha yaşadı.Sakarya AFAD İl Müdürlüğü’ne...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalovalılar 6.1 Şiddetinde Sallandı
AFAD Sakarya İl Müdürlüğü’ne ait deprem ve yangın simülatörü Yalova’ya gelerek deprem eğitimi verdi. Simülatörde 6.1 şiddetindeki depremle sarsılan vatandaşlar 7.4’lük Marmara depremini bir kez daha yaşadı.
Sakarya AFAD İl Müdürlüğü’ne ait deprem ve yangın simülatörü TIR’ı bir gün boyunca Yalovalılara depremi yaşattı. Cumhuriyet Meydanı’na kurulan simülatöre vatandaşlar ve öğrenciler ilgi gösterdi. Simülatörde değişik şiddetlerde depremler canlandırıldı. TIR’a binen vatandaşlar 6.1 şiddetindeki bir depremi bire bir yaşadı. Depremin başlaması ile birlikte çök-kapan pozisyonuna geçen vatandaşlar, yaklaşık 40 saniye süren depremin geçmesini bekledi.
Seneler sonra depremi tekrar yaşayan vatandaşlar, simülatörden çok daha fazla etkilendiklerini dile getirerek, "Korkunç bir duyguydu. Depremi yeniden hissetmek bizi ürküttü. Allah bir daha deprem yaşatmasın" dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.