Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Valisinin Cem Yılmaz Hakkında Açtığı Hakaret Davasının Görülmesine Başlandı

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından Cem Yılmaz hakkında açılan hakaret davasının görülmesine başlandı.Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açılan...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından Cem Yılmaz hakkında açılan hakaret davasının görülmesine başlandı.
Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açılan Cem Yılmaz duruşmaya katılmazken, avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel hazır bulundu. Davacı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve avukatı Ali Ulvi Çağıran duruşmaya katılmadı. Cem Yılmaz’ın Beşiktaş Çağlayan Adliyesi’ne verdiği savunması mahkemeye geldi. Avukat Rengin Gönenç Yüksel, sanığın verdiği ifadeye katıldıklarını kaydetti. Yüksel, müvekkilinin bir suçu bulunmadığını belirterek, “Müvekkilimizin herhangi bir suçu yok. Attığı twitlerinde müştekiye ‘sen yaptın’ gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı kişiliğiyle yapmıştır” diye konuştu.
Çetin Yüksel, Yalova Valisinin verdiği ifadeyle ilgili ise şunları kaydetti:
“Müşteki, bu olayla ilgili doğrudan bir ilgisi olmamasına rağmen, vefat eden öğretmenin aldığı ilaçlar ve raporları açıklamıştır. ‘Keşke öğretmenin durumunu bilseydim, yardımcı olurdum’ diyor. Vali bir ilde en üst seviyede amirdir. Keşke bunu bilseydi. Sayın valinin anlattıklarıyla sınıftakilerin söyledikleri farklıdır. Biz de o zaman tevzi-i tahkikat talep ediyoruz. Olay sırasında sınıfta olan öğrenciler ve öğretmenler ifade versin. Atılan twitler eleştiridir, itham yoktur. Gerek Yargıtay’da, gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kararlar var. Kamu yöneticilerinin, siyasetçilerin eleştirilmesi bir görev mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla olmalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.