Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın Topçu: “Barzani ihanetin bedelini ödeyecek”

ANKARA (İHA) – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Barzani, Kürde, Araba, Türkmen’e; yani kardeşlerine ihanetin bedelini ödeyecektir. Barzani kendisini öyle bir karanlığa gömmüştür ki Siyon yıldızının ışığı da ona yetmeyecektir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

ANKARA (İHA) – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Barzani, Kürde, Araba, Türkmen’e; yani kardeşlerine ihanetin bedelini ödeyecektir. Barzani kendisini öyle bir karanlığa gömmüştür ki Siyon yıldızının ışığı da ona yetmeyecektir” dedi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk ve Sakarya Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu Beştepe Külliyesi’nde ziyaret etti. Şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Milletimize, tüm şehit ve gazi yakınlarına sabır dilerim, onların mübarek kanları bu toprakları bize vatan olmuştur. Büyük Türk Milletinin her bir ferdi şehit ve gazilerimize, onların yakınlarına şükran ve minnet borçludur” diye konuştu.

Barzani kardeşlerine ihanet etti

Kuzey Irak’ta yaşananları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Bugün Barzani’nin attığı gayrimeşru referandum adımıyla bu proje net bir şekilde ortaya çıktı. Barzani Kürde, Araba, Türkmen’e yani kardeşlerine ihanetin bedelini ödeyecektir. Barzani kendisini öyle bir karanlığa gömmüştür ki Siyon yıldızının ışığı da ona yetmeyecektir! Kürtlerin, Arapların, Türkmen’in sahibi Yüce Allah, yardımcısı ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletidir” şeklinde konuştu..

Hassasiyetimiz akrabalarımız ve siviller için

Kerkük meselesi başta olmak üzere Türkiye’nin uluslararası arenada atması gereken tüm adımları doğru bir şekilde attığını belirten Yalçın Topçu “Bölgenin demografik yapısıyla ilgili hassasiyetlerimiz var. Bölgenin PKK ve bilumum terör örgütlerinden temizlenmesini istiyoruz. Bu yolda da gerekli adımları atıyoruz. PKK’lıların “kedi”sini bile vermekten imtina edenler varsa bunun bedelini kendi canlarıyla öder. Bütün yaptırımlar sırasıyla uygulanacak. Hassasiyetimiz; Kuzey Irak’taki 3’ün 2’siyle akraba, dindaş ve soydaş olduğumuz Kürt, Türkmen, Arap ve diğer masum sivil halklardır. Onların güvenliği ve refahı Türkiye için önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletinin gücü, merhameti, tarihi, kadim dost ve kardeşliği, bölge halkının tamamına istikrar, güvenlik ve refah getirecektir” ifadesini kullandı.

Ortadoğu üzerinde kanlı projeler var

Dünyanın neresinde olursa olsun her türlü terörü ve terör örgütünü lanetliğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, “PKK, DEAŞ, FETÖ ve bilumum aşırı sol örgütler ile Türkiye’yi dizlerinin üzerine çökerteceğini zannedenler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de hüsrana uğrayacaklardır. Terör insanlık suçudur. Terör örgütlerinin hepsi canidir, aşağılıktır. Üzüntümüz terör örgütlerinin arkasındaki güçlerin, sözde demokratik, hümanizma edebiyatı yapan bazı ülkeler olması. Pislik pisliktir, tutan el kim olursa olsun o da kirlenir ve kirlidir. Bugün bazı başkentler terör ateşiyle kavruluyorsa müsebbibi kendileridir. Teröre destek veren kimi ‘demokratik ülkeler’ terörün ‘bumerang etkisini’ de yaşıyor” açıklamasını yaptı.

“Enerji kaynaklarıyla ilgili hesabı devam eden küresel güçlerin Ortadoğu’yu insansızlaştırma ve İslamsızlaştırma projesi devam ediyor” diyen Topçu, mezhepsel ve etnik farklılıklar üzerinden Ortadoğu’nun kan gölüne çevrildiğini, karanlık odakların İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma projesiyle bölgeyi tamamen teslim almak istediğini belirtti.

Şehit Safitürk davasının takipçisiyiz

Yalçın Topçu “Cumhurbaşkanımızın şehit ve gazilerimizin, onların ailelerinin her konusuda olan hassasiyeti, alakası, ilgisi, takibi herkesçe malumdur. Kahraman Şehidimiz, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edilmesi sonucu açılan dava devam ediyor. 2 Ekim 2017’deki celsede 15 sanıktan 3’ü tahliye edildi ve 20 Kasım tarihine ertelendi. Yargımıza inanıyoruz. Şehidimizin katilleri yüce Türk adaletine hesap verecekler. Türkiye bir hukuk devletidir, buna inanıyoruz. Hak yerini bulacak, biz biliyoruz ki bir ülkede Allah muhafaza adalet küçülürse suçlular büyür, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da böyle bir şeye fırsat verilmeyecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.