Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın: "Perşembe Günü Kpdk’nın Ana Gündemi 4/c"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Perşembe günü yapılacak olan KPDK toplantısının ana gündeminin 4/C olacağını söyledi.Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Perşembe günü yapılacak olan KPDK toplantısının ana gündeminin 4/C olacağını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Erzurum Şubesi ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler tarafından organize edilen "Sendikacılığın dünü, bugünü ve yarını" başlıklı konferansa katıldı. Konferansta konuşan Yalçın, toplu sözleşme masasında 4/C konusunda adım atıldığını ancak Maliye Bakanlığı ve hükümetin henüz gereğini yapmadığını belirtti.
Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da bu konuda görev alması gerektiğini vurgulayarak, "İmza altına alınan hükümler derhal uygulanmalıdır" dedi.
"4/C’LİLERE KADRO ÖTELENEMEZ"
Taşeronlara verilecek olan kadronun tartışıldığı ortamda 4/C’lilere kadronun ötelenemeyeceğini sözlerine ekleyen Yalçın, "Kamu işveren heyeti adına KPDK toplantısına katılacak olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun toplantıya, toplu sözleşmenin gereklerini yerine getirmek için masaya 4/C ile ilgili neler yapıldığını, kadroya geçiş konusunda hangi aşamada olunduğunu açıklayacak tasarı taslaklarını kamuoyuyla paylaşacak şekilde gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.
Yalçın, 64. Hükümet eylem planının adım adım uygulandığı ortamda, toplu sözleşme hükümlerinin söylemde bırakılmasının kabul edilemez olacağını belirtti.
"MİĞFERLİ VE ÜNİFORMALI SENDİKACILIK CAN ÇEKİŞİYOR"
"Türkiye’de sendikacılığa itibar kaybettiren kızıl sendikacılık, miğferli, üniformalı sendikacılık, devletin derinine yanaşan ya da devletin kendisiyle savaşan sendikacılık, kan kaybetmeye can çekişmeye devam ediyor" diyen Yalçın, "Töreye yaslanan ya da terörden beslenen sendikacılık hem irtifa hem de itibar kaybetti. Yetkileri de yetkinlikleri de kalmadı" ifadelerini kullandı.
"ERDEMLİ DURUŞUN SENDİKAL ADRESİYİZ"
Kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet şiarıyla yola çıktıklarını hatırlatan Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "1992’den beri kuruş değil, duruş sendikacılığıyla üyeye kazandıran, demokrasinin korku tünelinden çıkması için elinden geleni yapan bir sendikal mücadelenin adıyız. Ülkeye kazandıran Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’iz. Eylemi, alanları yıkmak ve yakmak olarak gören, milletin arabası, esnafın camı ve kaldırım taşıyla sorunu olanlara inat, eylemi alanlara çıkmak olarak gören, hakkını ararken kimsenin hukukuna girmeyen erdemli bir sendikal duruşun adresiyiz. İşte bu duruştur 3. Dönem toplu sözleşmede 213 kazanım ile tarih yazan."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.