Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın Akdoğan’dan 23 Nisan Açıklaması: "Tüm Bayramların Yaşatıcısı AK Parti’dir”

Esenler’de 7’inci Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, muhalefetin AK Parti’ye yönelik milli bayramlar hakkındaki söylemlerine cevap vererek, “AK Parti iktidarı bütün bu bayramların...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenler’de 7’inci Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, muhalefetin AK Parti’ye yönelik milli bayramlar hakkındaki söylemlerine cevap vererek, “AK Parti iktidarı bütün bu bayramların asıl sahibidir ve yaşatıcısıdır" dedi.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel hale getirilen festival, Esenler Dörtyol Meydan’da yapıldı. Festivale Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde “Pekin’den İstanbul’a Bi’dünya Çocuk Esenler’de Barış Ekmeği’ni Pişirecek” sloganıyla tarihi İpek Yolu’nun güzergâhında bulunan Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye’den 125 çocuk, kendi ülkelerinden getirdikleri un ile hamurunda sevgi ve kardeşlik olan "Barış Ekmeği"ni hazırladı.
“HERKES SORUNLARDAN UZAK DURUYOR”
Festivalin açılış konuşmasında vatandaşlara seslenen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dünyada çocukların yaşadığı sıkıntılara değindi. Çocuğu masumiyet ve samimiyet olarak nitelendiren Akdoğan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef bugün dünyada çocuklar ölüyor mu? Ölüyor, öldürülüyor, katlediliyor. Bir tarafta açlık var kıtlık var kuraklık var. Öbür tarafta savaşlar var iç çatışmalar var, terör belası var. Bütün bunlar önce kadınları ve çocukları etkiliyor. Bakın göç dalgası var. Denizlerde o minicik yavrucaklar hayatını kaybediyor. Kimsenin umurunda mı? Dünya gıkını çıkarıyor mu? Herkes uzak duruyor sorunlardan ama o ölen yavrucakların vebali var. Onlara kucak açmayanların sorumluluğu var. Bunu kesinlikle unutmamak gerekiyor.”
“TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILDI”
Akdoğan ayrıca mülteci sorunu hakkında da konuştu. Suriye’de yaşanan iç savaşı örnek gösteren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Türkiye’nin 4 yıldır göçmenlere sahip çıktığını hatırlattı. Türkiye’nin bu konuda yalnız bırakıldığını ifade eden Akdoğan, “Türkiye’de 160 bin bebek dünyaya geldi Suriyeli. 800 bin çocuk var, okula gitmesi gerekiyor. Bunlarla tek başına Türkiye mücadele ediyor. Ama hep yalnız bırakıldık. Bu insani krizle mücadelede Türkiye yalnız bırakıldı. Terörle mücadelede Türkiye yalnız bırakıldı. Ama bütün bunlarla yinede ciddi, kararlı bir şekilde mücadele eden bir Türkiye var” dedi.
“23 NİSAN GÜNLERDİR KUTLANIYOR”
Muhalefetin AK Partiye yönelik, milli bayramlar hakkında yaptığı açıklamalara da konuşmasında cevap veren Yalçın Akdoğan. 23 Nisan’ın milli bayram olduğunun altını çizdi. Belediyelerin günlerdir 23 Nisan’ı kutladığını da hatırlatan Akdoğan, “Dün Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız dünya çocuklarını kabul etti. Sadece bir gün şeklen değil, her gün bu bayramı kutluyoruz, her gün çocuklara sahip çıkıyoruz. Günlerdir bu etkinlikleri dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla kutluyoruz. AK Parti iktidarı bütün bu bayramların asıl sahibidir ve yaşatıcısıdır” ifadelerini kullandı.
“SORUNLARI DİRAYETSİZ LİDERLER ÜRETTİ”
Yalçın Akdoğan, yaşanan tüm olumsuzlukların liderlik sorunu olduğuna dikkat çeken Birlemiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin yaşanan olaylar karşısında bir tutum sergileyemediğini ifade etti. Ortadoğu sorunu ve göçmen meselesinin de liderlik sorunu olduğunu kaydeden Yalçın Akdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bugün dünyanın bir sorunu da liderlik sorunudur, lider sorunudur. 5 ülke Birleşmiş Milletleri bloke etmiş. Ne BM bir liderlik sergileyebiliyor ne Avrupa Birliği bir liderlik sergileyebiliyor. Mısır’da darbe oldu kimse darbeciyi kınayabildi mi? Suriye’de katil bir yönetim insanları katletti kimse gıkını çıkardı mı? İsrail o kadar devlet zulmü yaptı kimse eleştirebildi mi? Ortadoğu sorunu bir liderlik sorunudur. Göçmen meselesi bir liderlik sorunudur. Dirayetsiz liderlerin ürettikleri sorunlardır. Bütün bu sorunlar içerisinde liderlik ortaya koyabilen tek ülke Türkiye’dir. Bir lideri olan, liderlik vizyonu ortaya koyabilen tek ülke Türkiye. Onun için göçmen meselesine Türkiye sahip çıkıyor. Onun için insani krizlerde Türkiye rol üstleniyor. Onun için darbeciye darbeci diyor, zalime zalim diyor, diktatöre diktatör diyebiliyor. Çünkü burada dirayetli, kararlı bir liderlik var.”
BARIŞ EKMEĞİ’NİN İLK DİLİMİ OBAMA’YA GÖNDERİLDİ
Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da düzenlenen festivalin 3 temel esasa dayandığını ve bunların ’İpek Yolu, Barış ve Ekmek’ kavramları olduğunu söyledi. Festivale katılan ülke çocukları yöresel kıyafetleri ile halk dansları gösterilerini sundu.
Festivalde İpek Yolu’nun güzergâhında bulunan Afganistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Suriye, Türkmenistan ve Türkiye’den çocuklar,  kendi ülkelerinden getirdikleri unlar ile hamur hazırladı. Hazırlanan hamurun tuzunu Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, mayasını ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan kattı. Fırına verilen hamur pişirildikten sonra Yalçın Akdoğan tarafından önce çocuklara daha sonra basın mensuplarına ikram edildi. Pişirilen "Barış Ekmeği" dünyanın farklı coğrafyalarında akan kan ve gözyaşının dinmesi ümidiyle dünya liderlerine gönderilecek. Barış Ekmeği’nin ilk dilimi Yalçın Akdoğan tarafından ABD Başkanı Barack Obama’ya gönderilmek üzere kargoya verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.