Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın: "Adem Özköse yalnız değildir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kayseri’de teşkilatı ile bir araya geldi. Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin aylık il divan toplantısında bir araya gelen Yalçın, Selahattin Demirtaş’a yönelik söylemleri nedeni ile hapis cezasına çarptırılan gazeteci Adem Özköse’ye sahip çıktı. Yalçın, “Memur-Sen olarak biz de söylüyoruz. Demirtaş siyasetçi değil, azmettiricidir. Bunu söylemek suç ise “evet” hepimiz suçluyuz, asla da geri adım atmayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kayseri’de teşkilatı ile bir araya geldi. Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin aylık il divan toplantısında bir araya gelen Yalçın, Selahattin Demirtaş’a yönelik söylemleri nedeni ile hapis cezasına çarptırılan gazeteci Adem Özköse’ye sahip çıktı. Yalçın, “Memur-Sen olarak biz de söylüyoruz. Demirtaş siyasetçi değil, azmettiricidir. Bunu söylemek suç ise “evet” hepimiz suçluyuz, asla da geri adım atmayacağız” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, teşkilatı ile bir araya geldiği il divan toplantılarına devam ediyor. Yalçın’ın son durağı Kayseri’ydi. Yalçın, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinin düzenlediği aylık il divan toplantısına katılarak teşkilatına seslendi.

Kayseri Şubesinin aylık divan toplantısına AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Müftüsü Şahin Güven, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Memur-Sen’in Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Sivas il başkanları, bağlı sendikaların Kayseri şube başkanları, il ve ilçe yönetimleri, Genç Memur-Sen ve Kadın Komisyonu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yalçın burada yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş’a yönelik söylemleri nedeni ile hapis cezasına çarptırılan gazeteci Adem Özköse’ye verilen cezayı eleştirdi. Yalçın, “Bir gazeteci kardeşimiz çıkıyor; sosyal medya üzerinden Demirtaş’ı eleştiriyor; hapis cezasına çarptırılıyor. Adına adalet deniliyor. Yok böyle adalet. Adalet Hak’kın ve haklının yanında durmaktır” dedi.

Yalçın, konuşmasında 6-7 Ekim olaylarını hatırlatarak “Adem Özköse kardeşimiz kimi eleştirmiştir; 6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırarak onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan, çukur siyaseti, çukur terörü yüzünden kamu düzenini bozduran, hendeklere yerleştirilen patlayıcılara göz yumarak güvenlik güçlerinin şehit edilmesine ve yaralanmasına neden olan; yüzlerce masum insanı evsiz bırakan Demirtaş’ı” ifadelerini kullandı.

Olayların azmettiricisi olarak görülen birine hakikati söylemenin yanlış olmadığını ifade eden Yalçın, “Adem kardeşimize ceza veren Ankara 30’uncu Asliye Mahkemesi’ne önerimiz; Demirtaş hakkındaki iddianameleri gözden geçirmek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaları okumalarıdır. Kaldı ki Yasin Börü’nün ölümüne ilişkin dava dosyası ile resen birleştiren Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, kararında Demirtaş’ı ’azmettirici’ ilan etmiştir. Bunun aynısını ise hem Adem hem de bir milyon üyemizle Memur-Sen olarak biz de söylüyoruz. Demirtaş siyasetçi değil, azmettiricidir. Bunu söylemek suç ise “evet” hepimiz suçluyuz, asla da geri adım atmayacağız. Adem Özköse yalnız değildir. Bugün Adem kardeşimize sosyal medya üzerinden verilen açık destekte yüzbinleri aşmıştır. Aynı eleştirileri getirenlerin sayısı ise milyonlara ulaşmıştır. Mahkeme bunun farkın damıdır? Mahkeme Demirtaş’ı eleştiriyor diye Türkiye’yi mi yargılayacaktır?” şeklinde konuştu.

Kalkan: "Enerjimizi bir irfan mektebinden alıyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kayseri’de yapılan çalışmaları anlattı. Kalkan, “Bir avuç erdemli samimi ve yürekli insanın başlattığı bu kutlu yürüyüş şehrimizde de on binlerle devam ediyor. Teşkilat olarak üyelerimizden aldığımız güç ve cesaretle yollara revan olduk seferimize devam ediyoruz. Mescidi aksayı düşünde gören ruhtan besleniyoruz. Zulmü alkışlamayan ve zalimin hasmı olan fakat mazlumu seven bir irfan mektebinden enerjimizi alıyoruz” dedi.

Tamer: "Memur-Sen’in Türkiye’ye katkılarını önemli buluyoruz"

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise “Memur-Sen kurulduğu günden beri Türkiye’ye sunduğu katkıları bir kenara koymak mümkün değil ve bunlar son derece önemli. Başından beri emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Kayseri’de eğitime vermiş olduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yalçın, Yedi Güzel Adam Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi’nin açılışını yaptı

İl divan toplantısının ardından ise Kayseri Şubesi tarafından Genç Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu çalışmaları için tahsis edilen Gençlik ve Kültür Merkezi’nin ve açılışı yapıldı. Açılışa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kayseri ile çevre illerin şube başkanları katıldı.

Açılışta konuşan Yalçın, “Keşke rahmetli Mehmet Akif İnan hayatta olsaydı da, bir kişiye başladığı ve tabela asacak yer bulamadığı mücadelesinin, sadece gençlerin ve kadınların hizmetine verilen mekanlar açtığımız kadar büyüdüğünü görseydi. Gençler ve kadınlar için açılan bu mekan, çok hayırlı hizmetlere ev sahipliği yapacaktır. Yeter ki bu şartların kıymetini bilelim ve ona göre mücadele edelim” dedi.

Gençlik Merkezi’nin ardından Melikgazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde kurulan Yedi Güzel Adam Koridoru ve Kütüphanesi’nin açılışına geçildi. Yalçın burada da kütüphaneyi inceledi. Yalçın ayrıca Melikgazi öğrencileri ile bir süre hasbihal etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.