Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın: "Adaletli bir dünyanın anahtarı Türkiye"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye ayağa kalktı. Sorunlara çözüm bulmaya başladı. Dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladı. Terör koalisyonuna karşı da büyük bir mücadele yürütüyor. İşte bunun...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Türkiye ayağa kalktı. Sorunlara çözüm bulmaya başladı. Dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladı. Terör koalisyonuna karşı da büyük bir mücadele yürütüyor. İşte bunun için Türkiye hedef oluyor. Batılı ülkeler, terörü lanetlemek yerine destekliyor, Türkiye’ye karşı da tavır alarak yaptırım uygulamaya çalışıyor. Adaletli bir dünyanın inşası için anahtar Türkiye’dir" dedi.
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Erzincan İl Temsilciliği tarafından organize edilen teşkilat buluşmasına katıldı. Erzincan’daki programa Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek ile Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Yalçın, Memur-Sen’in 1 milyona yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çekti. Yönetime katılmanın yolunun örgütlü olmaktan geçtiğini belirten Yalçın, "Bu millet, hiç kimsenin cemaatine, cemiyetine, vakfına, derneğine, platformuna bakmaksızın bir çatı altında aynı refleksle hak ve özgürlük merkezli bir yaklaşımla toplanmayı başardı. Memur-Sen ailesi, bir milyonluk üyesiyle örgütlülüğü en iyi şekilde temsil ettiği için bu ülkede yol alınıyor, yol açılıyor ve mesafe kat ediliyor. Onun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"15 Temmuz direnişi tüm dünyaya örnek oldu"
Yalçın, ülkeyle alakası olmayan milli duyguları örselenmiş kesimlerin, örgütlükten gelen gücü kullanarak millete şekil ve ayar vermeye çalıştığını anlattı. Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşananları hatırlatan Yalçın, 15 Temmuz’da milletin büyük bir duruş sergilediğini ve tüm dünyaya örneklik teşkil ettiğini vurgulayarak, "Mısır’da Mursi’ye yapılan darbe, 15 Temmuz’dan sonra gerçekleştirilmeye çalışılsaydı, başarısız olurdu. Çünkü 15 Temmuz direnişi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Millet olarak alanlarda irademize sahip çıktık. Milletimiz, dış destekli paralel maşaların kalkışmasını başlarına yıktı. Türkiye darbeye karşı destansı bir duruş örneği sergilemiştir" ifadelerini kullandı.
"Batı, terörü lanetlemek yerine destekliyor"
Türkiye’ye karşı oynanan oyunların büyük olduğunu ve sürekli devam edeceğini vurgulayan Yalçın, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) alınan tavsiye kararını eleştirdi. AP’nin terörü desteklediğini kaydeden Yalçın, "Türkiye ayağa kalktı. Sorunlara çözüm bulmaya başladı. Dayatılanı değil, kendi iradesiyle yol haritası çizmeye başladı. Terör koalisyonuna karşı da büyük bir mücadele yürütüyor. İşte bunun için Türkiye hedef oluyor. Batılı ülkeler, terörü lanetlemek yerine destekliyor, Türkiye’ye karşı da tavır alarak yaptırım uygulamaya çalışıyor. Terörü teşvik edenler bizi tehdit etmeye çalışıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Adaletli bir dünya için tek seçenek Türkiye’dir" değerlendirmesinde bulundu.
Yalçın programın sonunda bu yıl emekli olan eğitimcilere plaket takdim ederek, tebrik etti.
Yalçın’dan Erzincan’da temaslar
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Erzincan İl Sağlık Müdürü Mesut Turan’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Yalçın son olarak, Birlik Haber-Sen Eski İl Temsilcisi Şahap Yurtalan’a eşinin vefatı sebebiyle taziye ziyaretinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.