Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakın Doğu İlkokulu 2015-2016 Öğretim Yılı Mezunlarını Verdi

Yakın Doğu İlkokulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını verdi.Şiir dinletisi, dans gösterileri ve havai fişek gösterisinin yer aldığı mezuniyet töreninde hem veliler hem öğrenciler heyecanlı ve keyifli vakit geçirdiler.Yakın...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu İlkokulu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunlarını verdi.
Şiir dinletisi, dans gösterileri ve havai fişek gösterisinin yer aldığı mezuniyet töreninde hem veliler hem öğrenciler heyecanlı ve keyifli vakit geçirdiler.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu İlkokulu öğretmenlerinden Koray San, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin başarı ve mutlulukları konusunda veliler ile ortaklaşa hareket ettiklerine değindi. “Çocuklarımıza onları her ne olursa olsun koşulsuz sevdiğimizi hissettirmemiz, aramızdaki olumlu iletişimi destekleyecektir. Onlarla iletişim kurarken öncelikle onların birer birey olduğunu ve bizlerden farklı düşünebileceklerini kabul etmeliyiz. Kendilerini ifade ederken onları can kulağıyla, yargılamadan, eleştirmeden, alay etmeden, ön yargılardan uzak dinlemeliyiz. Bütün bunlar, kendilerini doğru ifade edebilmelerini sağlayacak, bundan sonraki süreçte de hedeflerine ulaşmak için önlerine çıkan engellerle baş edebilme gücünü sizin de desteğinizle kendilerinde bulabileceklerdir” dedi.
HAFTADA 33 SAAT DERSTE TAM 15 BİN SORU ÇÖZÜLDÜ
Kolej Giriş Sınavları hakkında bilgiler veren Koray San, “Bir yıl içerisinde okulun açık günlerinin 180 olduğunu düşünelim. KGS için sınava girilen beş dersin toplam saati haftada 33 saattir. Projeksiyon kullanarak çözdüğümüz soru sayısı ise 15 bindir. Buna karşılık dershanelerin haftada verdiği ders sayısı bizim ders sayımızın çeyreği kadar olabilir ancak. Çözdükleri soru sayısı ise ancak onda birimiz kadar olabilir” dedi.
Sözlerine rakamsal veriler ile devam eden Koray San, “Yakın Doğu Koleji tarafından verilen 28 Dr. Suat Günsel Bursu’nun 18 tanesi, yine Yakın Doğu Koleji tarafından verilen 14 Tam Eğitim Bursu’nun 12 tanesi ve 130 KGS kontenjanının 48’ i okulumuzun öğrencileri tarafından kazanılmıştır. Suat Günsel Bursu kazanan çoğu öğrencimiz de ayrıca KGS’ye girme gereği duymamışlardır” dedi.
KGS BİRİNCİLERİ YAKIN DOĞU İLKOKULU’NDAN
KGS’de de Yakın Doğu İlkokulu öğrencilerinin büyük başarılara imza attığına değinen Koray San, “Gerçekleştirilen Lefkoşa 3 KGS ’de de okulumuzdan birinciler yer almıştır. Girne 1. ve 2. KGS ’de ise birinciler yine okulumuz öğrencileri olmuştur” dedi.
“BAŞARILARINIZ İLE GURUR DUYACAĞIZ”
Öğrencilere de öğütler veren Koray San, “Tüm bunların yanında bütün öğrencilerimiz güzeldir ve başarılıdır ve beğenilmeyi, takdir edilmeyi hak ediyorlar ve bundan dolayıdır ki elbette çocuklarımızı tebrik ederiz. Zaman içerisinde okulumuzdan çok iyi bilgi ve donanımlarla ayrıldığınızın, birçok şey öğrendiğinizin farkına varacaksınız. Hayatınızın bu yeni aşamasında okul yıllarınız bir tatlı anı olarak kalacakken asıl zorlu olacak olan hayat sınavınızda sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı ve güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yetecek de artacak bile” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, mezun olan öğrencilere diplomaları verildi ve tören havai fişek gösterisi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.