Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yahyalı’dan Nusaybin’deki Güvenlik Güçlerine 20 Ton Elma

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Nusaybin’de görev yapan güvenlik güçlerine yardım kampanyası düzenlendi.Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yahyalı’dan Nusaybin’deki Güvenlik Güçlerine 20 Ton Elma
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği Nusaybin’de görev yapan güvenlik güçlerine yardım kampanyası düzenlendi.
Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen kampanyada toplanan 20 ton elma, bin 100 takım iç çamaşırı bin 100 adet çorap Nusaybin’deki güvenlik güçlerine teslim edilmek üzere yola çıktı.
Düzenlenen uğurlama töreninde basına açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, öğrencilerin, doğu illerinde yeni bir Çanakkale Zaferi yazılmasına vesile olan güvenlik güçlerine elma göndermek istediklerini belirterek, kaymakamlık ve belediye ile işbirliği yaparak kampanya başlattıklarını söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kafalı, “İlçemizdeki okulların müdürleri ile toplantı yaptık. Müdürlerimiz öğretmenleri adına, kendi okullarından elma sözü verdiler. Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve hayırseverlerimizin desteği ile en kalitesinden bir kamyon elma tedarik ettik. Hediyemiz sadece elma değil. Elmanın yanında çok sayıda iç çamaşırı ve çorapta tedarik ettik. İnşallah onları da göndereceğiz. Dualarımız onlarla birlikte. Yahyalı, tabi güzelliklerin bulunduğu cennetten bir köşe sayılır. Orada terörle mücadele eden güvenlik güçlerimiz olmasaydı, bu güzelliğin bir anlamı olmazdı. Bizim 9 bine yakın öğrencimiz güven içerisinde okula gidebiliyorsa, 6 yüze yakın öğretmenimiz güven içerisinde okula gidip ders anlatabiliyorsa, bu tamamen orada mücadele eden, temizlik yapan güvenlik güçlerimizin sayesinde oluyor. Biz bu mücadeleye bir moral desteği olması anlamında bu hediyeyi öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz adına topladık. Dualarımızla bu hediyelerimizi gönderiyoruz” diye konuştu.
Yahyalı Belediye Esat Öztürk’te açıklamasında terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin güneydoğuda yeni bir destan yazdıklarını, ufacık bir kaya parçasını dahi kimseye vermeyeceklerini ifade ederek şunları söyledi. Başkan Öztürk, “Bu kampanyanın düzenlemesinde emeği geçen Yahyalı Kaymakamına, Milli Eğitim Müdürüne, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Ben özellikle ilçemizdeki elma üreticilerine teşekkür ediyorum. Çam sakızı, çoban armağanı kabilinde biz doğudaki güvenlik güçlerimize elmamızı gönderiyoruz. Bunun yanında bir takım hediyelerimizi de gönderiyoruz. Tabi bunların yanında her şey den daha önemli gördüğümüz, öğrencilerimiz güvenlik güçlerimize yazdığı mektupları ve çizdiği resimleri gönderiyoruz. Biz şimdilik bu hediyelerimizi yolluyoruz. Ama gerekirse biz bu vatan için, bu millet için canımızı vermeye her zaman hazırız. Hakikaten ilçemiz hayırsever, iyiliksever, güzellik sever bir ilçe. Ülke içinde ya da dışında sıkıntı olduğu zaman, yardıma ilk ben hazırım diyen bir ilçe, Yahyalı. Güvenlik güçlerimiz elmaları afiyetle yesinler. Ağızları tatlı olsun, Allah onlara güç ve kuvvet versin. Onlar bizim canlarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz. Allah görevdeki güvenlik güçlerine uzun ömürler versin. Onlara biz her zaman dua ediyoruz. Fiili duamızda onlara göndermiş olduğumuz elmalar olacak. Oradaki kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun. Biz buradan şunu dünyaya haykırıyoruz. Buradan bir tane dahi kaya parçası koparamayacaksınız. Çanakkale’de aldığınız dersi, siz çok iyi biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Nusaybin’e elma, iç çamaşırı ve çorabın yanı sıra öğrencilerin güvenlik personeline yazdığı mektup ve çizdikleri resimler de gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.