Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yahyalı’da Muhtarlar günü kutlandı

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk olarak Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Yahyalı Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtına...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yahyalı’da Muhtarlar günü kutlandı

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilk olarak Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Yahyalı Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Tüm mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen törenin ardından Yahyalı Kaymakamlığı tarafından muhtarların istek, şikâyet ve önerilerinin dinlendiği Muhtarlar Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yahyalı Kaymakamlığına vekâleten bakan Develi Kaymakamı Murat Duru, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve ilçedeki kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ardından Yahyalı Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü münasebetiyle yemek verildi. Gözbaşı Restorandaki yemekte muhtarlara hitaben konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk “ Ben öncelikle Muhtarlar Gününüzü tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah ilçemize ve mahallelerimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. 23 yıllık belediyecilik geçmişimde her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum; “ Muhtarlar bizim sinir uçlarımız.” Muhtarlar bizim mahallelerdeki gören gözümüz, tutan elimiz ve yürüyen ayağımızdır. Başta kaymakamlığımız olmak üzere bizler, insanlara hizmet etmeyi seviyoruz. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın. Sağolsun her idarecimiz, her muhtarımız bu bilinçle, bu inançla çalışıyor. Seçimle iş başına gelen insanlardan beklentiler çok daha fazla oluyor. Bu manada işimiz biraz zor. Ama bizim aramızdaki kardeşlik ve sevgi önemli. Birbirimize sevgi diliyle konuştuktan, birbirimize sevgi gözüyle baktıktan sonra biz herşeyin üstesinden geliriz. Belediyede hizmet yaparken ben babamın parasını harcamıyorum. Devletimizin, milletimizden topladığı vergilerle milletimize hizmet veriyoruz. Kimse lütuf yaptığını sanmasın. Hiçbir belediye başkanının ben şunu yapıyorum diye hava atma lüksü yok.” diye konuştu.

Develi Kaymakamı Murat Duru’ da konuşmasında ilçedeki muhtarlarla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı. Kaymakam Duru “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır.” diyor. Gerçekten de hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde muhtarlarımız, devlet yönetiminin bir paydaşı olmuşlardır. Demokrasinin en ücra köşesindeki birimi olmuşlardır. Her zaman Muhtarlarımız Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın, Valilerimizin, Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın bulunduklarını mahalle ya da köylerdeki temsilcisi olmuşlardır. Muhtarlarımız, maddiyata bakmadan Cumhuriyet öncesi ve sonrasında sürekli fedakârlık yapmışlardır. Buradaki muhtarlarımızda fedakârlık yapmıştır. Ama son yıllarda devletimiz ve hükümetimiz muhtarlarımızın özlük alanında iyileştirmeleri güzel bir şekilde yaptı. İnşaallah, Allah devletimize verdiği zaman, devletimizde daha iyisini yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yemekte Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından muhtarlara kravat hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.