Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur Altındaki Boğa Güreşlerine Yoğun İlgi

Muğla’da sezonun ilk boğa güreşi yağmurlu havada yapıldı. Menteşe ilçesi Kafaca Mahallesi’nde bu yıl 18’incisi düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşi Festivali’nde boğalar arenada güreşirken, sahipleri de dışarıda kavga etti.Menteşe...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yağmur Altındaki Boğa Güreşlerine Yoğun İlgi
Muğla’da sezonun ilk boğa güreşi yağmurlu havada yapıldı. Menteşe ilçesi Kafaca Mahallesi’nde bu yıl 18’incisi düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşi Festivali’nde boğalar arenada güreşirken, sahipleri de dışarıda kavga etti.
Menteşe Belediyesi tarafından Kafaca İlkokulu yararına düzenlenen sezonun ilk boğa güreşlerine Muğla, Aydın ve İzmir’den yaklaşık 130 boğa katıldı. Kafaca futbol sahasında düzenlenen güreşleri yağışlı havaya rağmen 5 bine yakın kişi izledi. Yedi kategoride düzenlenen güreşlerin sonlarına doğru yağışın şiddetini arttırması nedeniyle bazı kategoriler tertip komitesi tarafından iptal edildi. İzleyicilerin traktör römorkları ve ahşap baraka ile naylon altında izlediği güreşlerde boğa sahipleri arasında zaman zaman kavgalar yaşandı. Yumrukların konuştuğu kavga, Menteşe jandarma ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden engellendi.
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sezonun ilk güreşi olması nedeniyle vatandaşların güreşlere büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Gümüş, “Güreşler bu yıl Kafaca İlkokulu yararına düzelendi. Muğla ve Aydın illerinden yaklaşık 130 boğa güreşlere katıldı. Havanın yağışlı olmasına rağmen güreşlere ilgi büyüktü. Bu bir gelenek ve biz bu geleneği sürdürmek istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.