Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağlıdere İlk Şehidini Uğurluyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul bugün memleketi Giresun’un Yağlıdere ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor.Şehit Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul bugün memleketi Giresun’un Yağlıdere ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor.
Şehit Süleyman Kul’un cenazesi, Yağlıdere Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınarak cenaze namazının kılınacağı ilçe pazar yerine getirilirken, cenaze aracında Kul’un tabutuna Nusaybin’den gelen silah arkadaşları eşlik etti. Şehidin fotoğrafını yine silah arkadaşları naaşın önünde ellerinde taşıyarak getirirken, cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin kardeşleri, annesi Fatma ve babası Mehmet Kul, tabuta sarılarak gözyaşı dökerken, öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Kul, ilçenin Sınır köyünde toprağa verilecek.
Öte yandan Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Türkiye’nin yaklaşık 30 yıllık terörle mücadele ilk kez ilçelerinin şehit verdiğini söyledi. Kırhasanoğlu "Bizim ilçemize hiç şehit gelmedi diyorduk bu zamana kadar ama Allah’ın takdiri bu sefer ilçemize de geldi. Tek tesellimiz son olması. İnşallah terörlü mücadele kararlılıkla sürüyor, bir iki aya kalmaz bu acılar da biter" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.