Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Şehitliği Ziyaret Etti

Isparta’da yabancı uyruklu öğrenciler şehitliği ziyaret etti.Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen’den gelerek Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta’da yabancı uyruklu öğrenciler şehitliği ziyaret etti.
Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen’den gelerek Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ’Damla Projesi’ kapsamında Isparta’ya geldi. Türk öğrencilerin de yer aldığı 80 öğrenciden oluşan heyet, 10 gün boyunca Isparta’da çeşitli etkinliklerde bulunacak.
ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER
Etkinliklerden biri de Isparta Şehitliğinin de yer aldığı mezarlık ziyareti oldu. Öğrenciler bu etkinlik dahilinde mezarlıktaki çöpleri büyük çöp torbalarına koyarak topladı. Ayrıca hayvanlar için mezar taşları başındaki suluklara su konuldu. Mezarlığın hemen yanında bulunan Isparta Şehitliğini de ziyaret eden öğrenciler, şehit mezarlarına su döktü, mezar taşlarını sildi. Bir öğrenci de şehitlerin kabri başında Kur’an okurken, arkadaşları da dua ettiler.
10 GÜN BOYUNCA FAALİYETLER SÜRECEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Bakanlığın üç yıldır devam eden Damla Projesi kapsamında illerde yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ayvazoğlu, “Bu çalışma Gençlik ve Spor Bakanlığın çalışması. Damla Projesi 10 gün sürüyor. Bizler sabah 6’da kalkar doğayı dinleriz. Daha sonra okullara gideriz. Okullarda çocukları ziyaret ederiz. Onlarla sohbet eder başlarını okşarız. Temizlik yaparız. Onun ardından huzurevlerine gider oradaki yaşlılarımızın duasını isteriz. Mezarlıklarda temizlik yapar kuşlar için suluklara su koyarız” dedi.
Ayvazoğlu, bu kapsamda, Isparta’da şehitliği ziyaret ederek, şehitleri andıklarını ve dualar ettiklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.