Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı uyruklu kadın ambulansta doğum yaptı

NEVŞEHİR’İN DERİNKUYU İLÇESİNDE YAŞAYAN 9 AYLIK HAMİLE VEFA ELHALAF (35), DOĞUM SANCILARI TUTMASI ÜZERİNE ÇAĞRILAN AMBULANSTA HASTANEYE GÖTÜRÜLÜRKEN DOĞUM YAPTI.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2020 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2020 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yabancı uyruklu kadın ambulansta doğum yaptı

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 9 aylık hamile yabancı uyruklu Vefa Elhalaf, doğum sancıları tutması üzerine çağrılan ambulansta hastaneye götürülürken doğum yaptı.

Nevşehir’in Derinkuyu Namık Kemal İlkokulu sokakta oturan Halep nüfusuna kayıtlı Vefa Elhalaf’in doğum sancısı başladı. Yakınları hemen 112 acil servisi arayarak yardım talep etti. Kısa sürede bölgeye ulaşan sağlık ekipleri hastayı ambulansa alarak muayenesini yaptı ve Nevşehir Devlet Hastanesi´ne ulaştırmak için yola çıktı. Bu sırada doğum eylemini başlaması üzerine sağlık ekibi paramedik Tunahan Çelik, ATT Cuma Erdoğan ve ATT Arif Bozok Derinkuyu çıkışında, doğumu gerçekleştirdi. Hastanede tedavi altına alınan anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Doğumu gerçekleştiren 112 Acil Servis ekibinden paramedik Tunahan Çelik, ambulansta sağlıklı kız bebeğin dünyaya geldiğini ifade ederek; "Bu bizim ambulansta gerçekleştirdiğimiz ilk doğum değil, ekipçe çok başarılı bir müdahalede bulunduk. Hastamızın bebeğini dünyaya getirmesinde görev aldık. Bu ana ortak olmak çok güzeldi aynı zamanda bizim için heyecanlı bir andı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.