Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Sanatçılardan Terör Tepkisi

Antalya’da gerçekleşen festivalin kapanış programında Belarus, Hollanda, Danimarka, Almanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçılar sanatçılar barış çağrısı yaptı.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da gerçekleşen festivalin kapanış programında Belarus, Hollanda, Danimarka, Almanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçılar sanatçılar barış çağrısı yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin (SİNEGED) organize ettiği, Alanya Belediyesi, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin kapanışı Titan Select Otel’de yapıldı. Belarus, Hollanda, Danimarka, Almanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den sanatçıların katıldığı festivalde konuşan oyuncu Wilma Elles, barış ve dostluk çağrısı yaptı.
Kürsüye ilk olarak davet edilen oyuncu Wilma Elles, Alanya’da bir araya gelen sanatçı ve oyuncular olarak ülkeler arasında sorunlar ne olursa olsun, halkların dost kalmasını, karşılıklı saygı seviyle yaşamasını dilediklerini belirterek, "Bu çağrı hepimizin çağrısıdır. Biz kin değil anlayış, nefret değil sevgi, savaş değil barış istiyoruz" dedi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ukrayna Devlet Sanatçısı Olga Sumskaya ise festival ile farklı dillerde mesajları halklara iletmeye çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz gün İstanbul’da yaşanan terör saldırısından dolayı üzüldüğünü belirten Olga Sumskaya, "Türkiye ve halkı için çok üzülüyoruz. Herkesin başı sağ olsun. Yaralıların da çabuk iyileşmelerini diliyorum. Bugün burada olan tüm insanlar Ukrayna’dan Rusya’dan, Belarusya’dan, Kazakistan’dan ve Azerbaycan’dan insanlarla aynı anda teröre karşı ’hayır’ diyoruz. Ben bu güzel ülkenin güzellik ve barış içinde yaratıldığını düşünüyorum ve biz barışa ulaşacağız ve barışı kesinlikle kazanacağız" diye konuştu.
Tören sonrasında festivale katılan oyuncu ve sanatçılara katılımlarından dolayı plaket hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.