Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Plakalı Araçlara Veri Paylaşımı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında geçici ithalat rejimi ile ülkemize ithali yapılan yabancı plakalı taşıtlara ilişkin verilerin elektronik ortamda paylaşılmasına başlandı.“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yabancı Plakalı Araçlara Veri Paylaşımı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında geçici ithalat rejimi ile ülkemize ithali yapılan yabancı plakalı taşıtlara ilişkin verilerin elektronik ortamda paylaşılmasına başlandı.
“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı Arasında Veri Paylaşımına İlişkin Protokol” gereği, Haziran ayı başında başlayan uygulama ile gümrüklerde taşıta ilişkin elektronik ortamda paylaşılan veriler anlık olarak Emniyet Genel Müdürlüğünce görüntülenebilecek.
Geçici ithalat rejimi kapsamında belirli bir süre kullanılmak üzere ülkemize getirilen yabancı plakalı taşıtların getiriliş amacı dışında kullanılması, bir başkasına kiralanması, ödünç verilmesi, başka bir şahsa izinsiz devredilmesi, hak sahibi olmayan kişilerce kullanılması, taşıtın yurtta kalma süresini aştığı halde yurt dışına çıkarılmaması gibi çeşitli usulsüz işlemler yapılıyordu. Söz konusu protokol ile usulsüz işlemlerin engellenmesi, rejim şartlarını ihlal eden taşıtların tespit edilerek yakalanması ve gümrük idaresine teslim edilmesi sağlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.