Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı dansçılar darbe girişimini protesto etti

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali için 7 ülkeden Rize’ye gelen yabancı dansçılar Fındıklı İlçesi’ndeki demokrasi yürüyüşüne destek verdi.Rize ve Artvin’de bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Rize’nin...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali için 7 ülkeden Rize’ye gelen yabancı dansçılar Fındıklı İlçesi’ndeki demokrasi yürüyüşüne destek verdi.
Rize ve Artvin’de bu yıl 7.’si düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Rize’nin Fındıklı İlçesi’nde başladı. Darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi yürüyüşü ile başlayan etkinliğe katılan 7 ülke halk dansları topluluğu üyeleri ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Etkinliğe; Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve KKTC’den gelen halk dansları topluluğu üyeleri katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen demokrasi yürüyüşü ile başladı. Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın da katıldığı etkinlikte ’Fındıklı Milli İradeye, Demokrasiye sahip çıkıyor’ pankartı ve Türk Bayrakları açılarak yüründü.
Burada bir konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Beştaş "Çok olağan bir hayat sürdürdüğümüzü uzak ülkelerden gelen misafirlerimiz görüyor. Ama başka türlü algı yönetimi ve propaganda yapmaya çalışanlar var. Bu zor zamanımızdaki dostluklarından dolayı gelen ülkelere teşekkür ediyoruz. Biz düşmanlarımızı belki unuturuz ama dostlarımızı asla unutmayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.