Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vezneciler’de ’Teröre Karşı Birlik Ve Beraberlik İftarı’ Yapıldı

Fatih Belediyesi, geçen hafta terör saldırısı yaşanan Vezneciler’de ‘Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı’ düzenledi.Fatih Belediyesi, geçtiğimiz hafta Vezneciler’de görev değişimindeki polis aracına yapılan terör saldırısında...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Belediyesi, geçen hafta terör saldırısı yaşanan Vezneciler’de ‘Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı’ düzenledi.
Fatih Belediyesi, geçtiğimiz hafta Vezneciler’de görev değişimindeki polis aracına yapılan terör saldırısında şehit olan polisler ve hayatını kaybeden vatandaşların da anıldığı, ‘Teröre Karşı Birlik ve Beraberlik İftarı’ yaptı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde yapılan iftara terör saldırısında mağdur olan esnaflar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftar öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olduklarını ifade etti. Konuşmasında terörü lanetleyen Demir şu ifadelere yer verdi:
“KÜRESEL VE BÖLGESEL GÜÇLER KARMAŞIK İTTİFAK HALİNDE”
“Toplumun her kesiminden insanların olduğu, esnafın, işçinin, memurun, burada mağdur olanların, olmayanların katılımıyla gerçekleşen bir iftar yemeği. Biz bu vesileyle terörü lanetliyoruz. Onunla birlikte terörün arkasında olan o küresel güçleri de lanetliyoruz. Biz biliyoruz ki Ortadoğu’da yeniden bir yapılanma için bu küresel ve bölgesel güçler karmaşık bir ittifak halindeler. Bu ittifakları da kendi hedefleri doğrultusunda kullanıyorlar. Terörü de buna araç ediyorlar. Biz o güçleri de teröristleri de onları kullananları da lanetliyoruz.”
“50 YILINI BİLDİĞİM BİR MEKAN”
İftara katılan vatandaşlar da teröre karşı birlik mesajları verdi. İftarda herkesin bir arada olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Selahattin Yılmaztürk, iftarı düzenleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. 50 yıldır Fatih’te yaşadığını söyleyen vatandaşlardan Hüseyin Öztürk ise, “50 yılını bildiğim bir mekanda, eskiden sinemasına, tiyatrosuna geldiğim bir mekanda bütün milletimi üzüntüye boğan bir terör olayı oldu. Hem anma törenine hem iftara geldim. 50 yıllık Fatihliyim. İlçemizde bu olayın yaşanması Fatihlileri de üzüntüye sevk etti” dedi.
Oruçların açılmasının ardından Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi. Protokol konuşmalarının ardından iftar programı sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.