Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Verimlilik Stratejisi Ve Eylem Planı İle 85 Eylem Gerçekleştirilecek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Verimlilik stratejisi ve eylem planıyla 2018 sonuna kadar 6 hedef alanında toplam 85 eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen Verimlilik Haftası...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Verimlilik stratejisi ve eylem planıyla 2018 sonuna kadar 6 hedef alanında toplam 85 eylemi gerçekleştireceğiz" dedi.
Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenen Verimlilik Haftası Verimlilik Ödülleri töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Ödül töreninde konuşan Bakan Işık, özellikle üçüncü yılda Verimlilik Haftası’nın ulaştığı seviye ve halkın bu haftaya gösterdiği ilginin kendisini çok memnun ettiğini vurgulayarak, "Bu hafta 81 ilimizin tamamında 350’den fazla etkinliği gerçekleştireceğiz. Okullarda, üniversitelerde, organize sanayi bölgelerinde, fabrikalarda verimlilik kavramının gündeme taşınmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
"VERİMLİLİĞİN BÜTÜN ÜLKENİN HAYATINI ETKİLEMESİ GEREK"
Jüri heyetinin nihai değerlendirme sürecinde adeta eşitler arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığını söyleyen Işık, "Bu demektir ki finale kalan projelerin her biri kendi alanında örnek verimlilik projesi olmayı hak etti. Bu yıl verimlilik proje ödüllerinde bizi en çok heyecanlandıran husus ise öğrenci kardeşlerimizin bu sürece dahil olması. Genç arkadaşlarımız verimlilik ile ilgili projeler, kısa filmler hazırladı. İnşallah yeni nesil bilim ve teknoloji sevgisi, verimlilik gibi konularda bizden çok daha iyi seviyelerde olacak. Verimlilik sadece sanayicilerimiz ve iş dünyamız değil, 7’den 70’e hepimizi ilgilendiren bir konu. Verimliliğin bütün ülkenin hayatını etkileyip, değiştirebilecek bir güce dönüşebilmesi verimlilik hareketinin ülke geneline yayılmasıyla mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.
"TÜM PAYDAŞLAR UYUM İÇİNDE ÇALIŞMALI"
"Kamu, iş dünyası, işçiler, sendikalar, STK’lar, üniversiteler, yerel yönetimler ve tüm paydaşlar verimlilik seferberliğine aktif destek vermelidir" diyen Bakan Işık şöyle devam etti:
"Bütün bu paydaşların uyum içinde çalışması büyük önem taşımaktadır. Böyle bir birliktelik farklı çıkar grupları arasında bir denge oluşmasını da sağlayacaktır. Böylece verimlilik, istihdam artışının sağlanması, yoksulluğun azaltılması, insan haklarının korunması, toplumsal barış ve demokrasinin güçlenmesi, çalışma koşullarının iyileşmesi ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması gibi amaçların hepsine birden hizmet edecektir."
YEŞİL ÜRETİM VE DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ
Bakan Işık, "Önümüzdeki dönemde iş dünyamızın iki temel konuya çok büyük hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum; yeşil üretim ve dördüncü sanayi devrimi. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde tüketicilerin çevre dostu ürünlere olan talebi her geçen gün artıyor. İnsanlar kullandıkları ürünün çevreye en az zarar vermesini istiyor. Üretimin her aşaması köprü şekilde değişecek. Bilhassa otomasyon teknolojilerinin devreye girmesiyle birlikte üretimde hata payı en aza inecek, kalite artacak, kaynak kullanımı bugüne göre çok daha etkin hale gelecek. Bu süreci adapte olamayan firmalar ve ülkeler küresel rekabet yarışında geriye düşecekler. Bakanlık olarak bu konuyu çok önemsiyoruz ve şu anda bu süreçle ilgili bir eylem planı oluşturmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Otomasyon, yapay zeka, sensör teknolojileri, mesleklerin interneti, büyük verim gibi teknolojileri hem geliştirmek için hem de sanayicilerimizin bu teknolojiyi üretimde kullanmaları için bir yol haritası oluşturuyoruz" diye konuştu.
"ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRECEĞİZ"
"Eski köye yeni adet getirebilmeliyiz" diyen Işık şunları kaydetti:
"Artık verimlilik artışını sadece nicelik alanında değil nitelik alanında da hayata geçireceğiz. Verimlilik bisiklet sürmeye benziyor, pedalı sürekli çevirmezseniz bırakın ilerlemeyi, ayakta kalmak bile mümkün değil. Makro düzeyde yakalayacağımız başarının mikro düzeyde sağlanan verimlilik artışlarının bir sonucu olarak ortaya çıkacağını söylemek istiyorum. Verimlilik stratejisi ve eylem planıyla 2018 sonuna kadar 6 hedef alanında toplam 85 eylemi gerçekleştireceğiz. Türkiye verimlilik ve stratejik haritasını çıkaracağız. Verimlilik Akademisi’nin kurulması gibi önemli girişimleri hayata geçireceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.