Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Velilerin "Akıllı kitap ve akıllı defter" tepkisine Milli Eğitim Bakanlığı el attı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğretmenleri öğrencilerden "Akıllı defter" ve "Akıllı kitap" adı altında yardımcı ders kitabı almalarını istemesi ve bu kitapların...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanında öğretmenleri öğrencilerden "Akıllı defter" ve "Akıllı kitap" adı altında yardımcı ders kitabı almalarını istemesi ve bu kitapların her kırtasiyede değil de belli kırtasiyelerde satılması velilerin tepkisi çekmesinin ardından konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.
Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişler Trabzon’daki bazı okullarda araştırma yaparken, milli eğitim il müdürlüğü yetkilileri bu yönde çalışmaların sürdüğünü belirttiler.
Öğretmenlere herhangi bir şekilde zorlama yapılmayacağı tavsiyesinde bulunduklarını belirten yetkililer, “Öğretmenlere her hangi bir şekilde zorlama yapılmayacağını yada tavsiyede bulunulmayacağını söyledik. Bizler okul olarak bir zorlama bir mecburiyet herhangi bir şekilde bir derginin yada bir yayın evinin alınması hususunda aracı olamayız, baskı kuramayız. Basında yer aldığı kadarıyla sanki baskı varmış gibi bir iddia olunca biz de böyle bir iddianın gerçekten olup olmadığıyla ilgili araştırma yaptırıyoruz. Öyle bir tespitimiz olursa mevzuat çerçevesi içerisinde gerekeni yapacağız. Şu anda bu yönde çalışmalar yapılıyor. Konuyla alakalı bütün okullarda müfettişler bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklarımız üzerinden ailelere böyle bir baskı yapılıp yapılmadığını araştırıyoruz. Kırtasiyelerde satılan kitapları almayı yasaklama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Bir okul müdürü veya öğretmen illa şunu alacaksın diye zorlama yapamaz. Bakanlıkça da yasak zaten. Devlet zaten araç gereciyle alakalı bedava dağıtımı yapıyor. Bunu yaptıktan sonra da (EBA) dediğimiz Eğitim Bilişim Ağı var. Oradan da öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz hatta velilerimiz istifade edebilir. O anlamda çocuklarımızı daha geniş bilgi ile buluşturabilir” ifadelerini kullandılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.