Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekilin eşi intihara teşebbüs etti: Sağlık durumu...

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın intihara teşebbüs eden eşi Hülya Sancaklı'nın sağlık durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Hülya Sancaklı'nın durumunun stabil olduğu ve tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtildi. Tedaviyi yürüten ekibin başkanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir, bu tür yaralanmalarda ilk 72 saatin büyük önem taşıdığını vurguladı. Öte yandan sitenin güvenlik görevlisi Kemal Ç., polise verdiği ifadede olayı anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 08:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 08:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vekilin eşi intihara teşebbüs etti: Sağlık durumu...

Medicana International İstanbul Hastanesi Nöroşirurji Kliniği Başkanı Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın eşi Hülya Sancaklı'nın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü ve hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, "Bugün yaptığımız değerlendirmelerde beyinsel, karaciğer, böbrek, akciğer diğer organların hemodinamisi stabil gözüküyor. Olaydan sonra, müdahale edildikten sonra geriye gitme yok." dedi.

Prof. Dr. Akdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sancaklı'nın dün saat 20.30 sıralarında ateşli silah yaralanmasıyla hastanelerinin acil servisine getirildiğini, yapılan değerlendirmenin ardından hemen ameliyat kararı alındığını belirtti.

SAĞLIK BAKANI DA ARADI

Sancaklı'nın ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığını aktaran Akdemir, şu bilgileri verdi:

"Hastaneye geldikten sonra hayati tehlikeyi atlatmak için ilgili müdahale kararı alınıyor. Bu akut dönem yaklaşık 72 ila 96 saat arasında değişir. Bu travmanın şiddetine göre değişiyor. Bugün yaptığımız değerlendirmelerde beyinsel, karaciğer, böbrek, akciğer diğer organların hemodinamisi stabil gözüküyor. Olaydan sonra, müdahale edildikten sonra geriye gitme yok.

Sağlık Bakanı da aradı ve kendisine gerekli bilgilendirilmeler yapıldı."

8 ÜNİTEYE YAKIN KAN NAKLİ YAPILDI

Akdemir, Sancaklı'ya 8 üniteye yakın kan nakli yapıldığını ve şu anda herhangi bir kan ihtiyacı bulunmadığını ifade etti.

Hülya Sancaklı'nın genel durumunun stabil olduğunu aktaran Akdemir, şunları kaydetti:

"Hastanemize intikal ettikten sonra tüm müdahaleler hızlı ve yerinde yapıldı. Geldiğine nazaran normal, bütün parametreler stabil durumda. Yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. Burada en önemli olay, böyle acil yaralanmalarda, travmatik olaylarda ilk müdahale anı, zamanlaması çok önemli. Bu zamanlamayı hasta kazandığı için şu anda tıbbi tedavisi devam etmektedir. Yoğun bakımda ama halen durumu ciddiyetini korumakta, hayati tehlikesi var."

Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda bakan ve milletvekilinin hastaneyi arayarak Sancaklı'nın durumu hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

Ayrıca İstanbul Valisi Vasip Şahin, MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim de Hülya Sancaklı için hastaneye geldi.

GÜVENLİK DE DURDURAMADI

Habertürk'ün haberine göre, Alkent 2000 sitesinin güvenlik görevlisi Kemal Ç., polise verdiği ifadede olayı şöyle anlattı:

Hülya Sancaklı’nın oğlu Mert, arayıp annesiyle telefonla konuştuğunu ve durumunun iyi olmadığını söyledi. Mutlaka evi kontrol etmemi istedi. Yedek anahtarın yerini de tarif etti. Yedek anahtarla kapıyı açıp eve girdim. Hülya Hanım’la göz göze geldik.

Bu sırada Hülya Hanım, “Beni yalnız bırakın” diye bağırdı. Kanlar içinde görünce telsizle yardım istedim. Sitenin ambulansı geldi, hastaneye götürdük. Saffet Bey’e bilgi verdik.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.