Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Gözgeç’ten BEBKA’ya Ziyaret…

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Av. Emine Yavuz Gözgeç, kırsalda kadın girişimcilerin kalkınması için yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2019 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vekil Gözgeç’ten BEBKA’ya Ziyaret…

Ziyaretleri kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nı (BEBKA) ziyaret ederek BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve BEBKA çalışanlarıyla bir araya gelen Vekil Gözgeç, BEBKA’nın faaliyetleri hakkında birinci ağızdan bilgilendirildi.

“Bursa kadın kooperatifleri konusunda önemli bir potansiyele sahip”

Bursa'nın, sanayisi, tarımı, turizmi ile marka şehirlerden olduğunu belirten Gözgeç, BEBKA’nın yürüttüğü Yüksek Öğretim İhtiyaç Analizi, Marka Şehir Stratejisi çalışmalarının Bursa için çok değerli olduğunu ifade etti.

Ziyarette geçmiş dönemde  TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Alt Komisyonu başkanlığı yaptığını hatırlatan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, bu kapsamda yapılabilecek ortak çalışmalar için BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile fikir alışverişinde bulundu.

Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla bu konudaki paydaşlarla yapılacak çalışmaların önemini vurgulayan Vekil Gözgeç, “Özellikle kırsal alandaki kadınlarımızın güçlendirilmesi için çalışmalar yürütmeliyiz.  Bursa bu konuda önemli bir potansiyele sahip. Şu anda faaliyet gösteren bazı kadın kooperatifleri var ve bunlar önemli işler yapıyorlar. Onları bir araya getirip bilgilendirmeli, birbirlerini tanımalarını sağlamalı ve ürünlerini sergileyebilecekleri bir etkinlik düzenlemeliyiz” diye konuştu.

“Bursa’nın ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmalarımız var”

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de, Ajans olarak girişimciliğe önem verdiklerini söyledi. Gerim, “Düzenli olarak kırsal alanda kalkınma destek programları veriyoruz. Bu programlarda kadın girişimciler de önemli yer tutuyor” dedi.

Bursa’nın ihtiyaçlarına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Gerim, “Gerek üniversite, gerek turizm ve marka şehir olma yolunda çalışmalarımız var. Bu konudaki paydaşlarımızla ihtiyaç analizi çalışmaları gerçekleştiriyor, konunun profesyonelleri olan danışmanlarımızla, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri geliştirmeye çalışıyoruz. Umarız ki bu çalışmalarımız kısa sürede meyvelerini vermeye başlayacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle BEBKA çalışanlarının çocuklarına iletilmek üzere kitap hediye ettiler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.