Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vefat eden esnafın 90 bin TL’lik borcunu sigorta ödedi

Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, vefat etmeden önce çektiği krediyi sigortalatan bir esnafın 90 bin TL’lik kredi borcunun tamamını sigorta şirketinin ödediğini söyledi.Samsun’da esnaflık...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, vefat etmeden önce çektiği krediyi sigortalatan bir esnafın 90 bin TL’lik kredi borcunun tamamını sigorta şirketinin ödediğini söyledi.
Samsun’da esnaflık yapan 4 çocuk babası 42 yaşındaki O.K., kredi kooperatifi arayıcılığıyla 90 bin TL kredi çekti. Kooperatif Başkanı Metin Sinecek’in ısrarları sonucu yıllık 450 liraya kredisini sigortalatan esnaf O.K. vefat etti. Vefat eden esnafın geride kalan varisleri ve kefilleri, sigorta sayesinde 90 bin lira ödemekten kurtuldu.
Kredi çeken esnafların sigorta yapma konusunda daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Kooperatif olarak her zaman esnafımızın yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlarımızın çektikleri kredilerden dolayı sigorta yaptırmaya çok sıcak bakmadıklarını görmekteyiz. Ama sigorta esnafların geleceği ve hayat garantisidir. Çünkü kredi çeken esnafa yarın bir gün bir şey olduğunda ailesine borç bırakmamak ve yansıtmamak için sigorta yaptırmalarından yanayız” dedi.
Sinecek şöyle devam etti:
“42 yaşındaki bir esnafımız bizden 90 bin TL kredi kullandı. Bu kardeşimiz borcunun birkaç taksitini ödedikten sonra kalp krizi geçirerek vefat etti. Bu kardeşimizle birlikte o dönemde kendisine bir bankadan hayat-vefat sigortası yaptık. Bu yapılan sigorta sayesinde esnafımız ne ailesine borç bıraktı ne de kefilleri bu borcun altında kaldı. Sigortası sayesinde 90 bin liralık kredi borcu kapatıldı. Ödemiş olduğu borcun bir miktarı da ailesine geri verildi. Tüm esnafımız mutlaka çektikleri kredileri sigortalatsınlar. Başlarına bir şey geldikten sonra geride kalanlara borç bırakmasınlar. Ölüm hayatın her anında herkesin başına gelebilir. Bu bilinçle tedbir almakta fayda var. Bu esnafımız, hayat sigortasını yıllık 540 liradan yaptı ve 90 bin lirasını kurtardı. Bütün esnaflarımız da bu örnekten yola çıkarak kredilerini sigortalatabilirler.”
Esnaf O.K.’nin vefat etmeden önce kredisini sigortalatmasaydı eşinin 22 bin 500 lira, 4 çocuğunun da kişi başına 16 bin 869 TL para ödeyeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.