Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar demokrasi nöbetini asker ve polise devretti

15 Temmuz tarihinde başlayan ve 26 gün boyunca devam eden demokrasi nöbeti sona erdi.FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz tarihinde darbe girişiminde bulunulmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 05:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 05:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatandaşlar demokrasi nöbetini asker ve polise devretti
15 Temmuz tarihinde başlayan ve 26 gün boyunca devam eden demokrasi nöbeti sona erdi.
FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz tarihinde darbe girişiminde bulunulmasının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti 26 gün boyunca Diriliş meydanında devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün sona erdiği açıklanan demokrasi nöbetini Nevşehir’de vatandaşlar ise asker polise devretti. Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin son gününde Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan nöbet aşını asker ve polisler tarafından vatandaşlara ikram edildi. Diriliş meydanında düzenlenen demokrasi nöbetinin 26.günü İstiklal marşının okunmasıyla başlarken program dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ile devam etti. Daha sonra ise Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz nöbete katılan vatandaşları selamladı. Burada konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “Bugün demokrasi nöbetinin son gününde emniyet mensubu arkadaşlarımız ve İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Birlik ve beraber olduğumuzu bir grup genç arkadaşlarımızı da yanımıza alarak onlarla beraber burada İstiklal marşımızı okuyacağız. Bu memleketin güvenli bir memleket olduğunu göstereceğiz. Asıl korkacak olanların bu memleketin düşmanlarının olacağını, devlet büyüklerimizin de masum halkımızın da hiçbir şeyden korkmamasını arkasında sımsıkı duran halkın, devlet görevlilerinin ve milletin olduğunu göstereceğiz. 26 günde göstermiş olduğunuz desteklerden dolayı tüm Nevşehir halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın konuşmasının ardından ise asker, polis ve vatandaşlar hep birlikte İstiklal marşını okudu. Programa katıla yazar Ferudun Özdemir sahneye çıkarak demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara nöbeti asker ve polislerimize devrediyor muyuz diye seslendi. Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar ise 26 gündür tutmuş olduğumuz bu kutsal nöbeti asker ve polislerimize devrediyoruz dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.