Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşın darbeye karşı duyarlılığı

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında silahını alıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesine doğru giden Mustafa Karagöz (60), o gece yaşadıklarını anlattı.Mustafa Karagöz’ün oğlu Hasan Karagöz’ün; ‘Baba,...

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatandaşın darbeye karşı duyarlılığı
FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında silahını alıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesine doğru giden Mustafa Karagöz (60), o gece yaşadıklarını anlattı.
Mustafa Karagöz’ün oğlu Hasan Karagöz’ün; ‘Baba, Esenboğa Yolu’ndayız darbe yapıyorlar. Acele silahlarını al ve yola çık’ demesi üzerine hiç tereddüt etmeden Globe marka tabancasını alıp yola çıkan Karagöz, o gece yaşadığı olayları söyle anlattı:
"Oğlum Hasan Karagöz aradı ’Baba, darbe yapıyorlar. Acele silahlarını al ve yola çık’ dedi. Ben de hemen evden çıktım. Jandarma Genel Komutanlığı önünde bir kadın cesedi gördük, almaya çalışırken bir iki kişiyi daha vurdular. Biz geri kaçtık o arada yaklaşık bin kişi toplandı. Binaların üzerinden keskin nişancılar ateş etmeye başladılar. Halk geri kaçmaya başladığında, arkadaşlar dağınık durun diye bağırdım. Askerliğimi Jandarma Komandosu olarak yapmıştım. Dağınık olursak fazla zayiat vermeyiz diye düşündüm. Geçmişte Adnan Menderes’e de böyle yaptılar. ’Sakın kaçmayın, eğer kaçarsanız onları cesaretlendirirsiniz’ dedim."
“Her ihtimale karşı ruhsatlı Globe marka silahımla gelmiştim”
O gece sabaha kadar mücadele ettiğini vurgulayan Mustafa Karagöz, "Gözümün önünde yaklaşık 20 kişi vuruldu. Her ihtimale karşı ruhsatlı Globe marka silahımla gelmiştim. Bir tank üzerimize doğru gelince biz de tankın üzerine doğru yürüdük. O sırada tank döndü iki kişiyi vurdu. Tankın içinden iki kişi çıktı ve kaçmaya başladı. Ben silahımı çekerek arkalarından ateş etmeye başladım. Ardından iki tane Özel Harekât polisi geldi ve bize ateş edenleri yakaladı. Daha sonra Özel Harekât polisleri ile birlikte komutanlığın içine girdik ve içeride bulunan darbeci askerleri çıplak bir halde dışarı çıkarttık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.