Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatan Şairi Namık Kemal’in Torunlarına Çağrı

Vatan Şairi Namık Kemal’in hatıralarını yaşatmak adına Tekirdağ’da kurulan ‘Namık Kemal Evi’nin sorumlusu ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Sezai Kurt, Vatan Şairi’nin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan torunlarına seslenerek,...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vatan Şairi Namık Kemal’in hatıralarını yaşatmak adına Tekirdağ’da kurulan ‘Namık Kemal Evi’nin sorumlusu ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Sezai Kurt, Vatan Şairi’nin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan torunlarına seslenerek, imkanlar dahilinde onlarla tanışmak istediklerini ve onları Tekirdağ’da ağırlamak istediklerini belirtti.
1840 yılında Tekirdağ’da doğan Vatan Şairi Namık Kemal adına, doğduğu yerde yapılan ve aslına uygun olarak döşenen temsili ev, müze olarak hizmet veriyor. Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 19’uncu yüzyıl Osmanlı mimarisi tarzında üç kat olarak inşa edilen binanın, 21 Aralık 1992’de temeli atıldı. Bina, 21 Aralık 1993’te de Namık Kemal Evi Müzesi olarak hizmete girdi. Vatan Şairi’nin yaşadığı dönemlere ait temsili eşyalar ve roman ile makalelerinin bulunduğu evde sorumlu olan Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Sezai Kurt, usta yazarın torunlarıyla tanışmak istedikleri belirterek, onları Tekirdağ’a davet etti.
EN ZENGİN NAMIK KEMAL ARŞİVİ
Kurt, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Namık Kemal hemşehrimiz, büyük bir şairimiz ve yazarımız. Dedesi Abdüllatif Bey, 1840 yılında burada Vali Yardımcılığı yaparken Namık Kemal Tekirdağ’da doğuyor. Ondan bize kalan yazılı ve görsel birçok malzeme var. Belki de Türkiye’deki en zengin Namık Kemal arşivi, kitaplarının tamamı gazete koleksiyonlarının tamamı bizim Tekirdağ’da bulunmaktadır” dedi.
“NAMIK KEMAL’İN SOYU KONYA’YA DAYANIYOR”
Namık Kemal Evi’nin özelliklerinden de bahseden Kurt, ev içerisinde misafir odasının, Tekirdağlı şair ve yazarlara ait bir odanın ve Namık Kemal Odasının bulunduğunu söyledi. Kurt, “Namık Kemal’in soy kütüğünü çizmiş bulunuyoruz. Bu soy kütüğüne baktığımız zaman, Namık Kemal’in soyu Konya’ya dayanıyor, Konyalı Bekir Ağa’ya dayanıyor. Namık Kemalin 3 de evladı var. Bunlardan birisi Hatice Feride Hanım, bir diğeri Ulviye Hanım, Bir diğeri ise Türk Edebiyatı’na Namık Kemal gibi mührünü vuran Ali Ekrem Bolayır’dır” diye konuştu.
TORUNLARA ÇAĞRI
Namık Kemal’in torunlarına çağrıda bulunan Kurt, “Bildiğimiz kadarıyla Namık Kemal’in Amerika’da, İngiltere’de yaşayan torunları var. Ama bir duyuma göre İzmit’te de yaşayan bir torunu olduğunu biliyoruz. Şu ana kadar torunlarından herhangi birisi Namık Kemal’in evini, müzesini ziyaret etmiş değiller. Namık Kemal’in torunları bu röportajı duyuyorlarsa, arzu ediyoruz bu eve gelsinler. Yaptığımız hizmeti, tanıtımları görsünler. Biz onlarla tanışmak ve onları tanımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.