Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatan Aşkı “Engel” Tanımadı

Hasdal Askeri Kışlası’nda bir günlük sembolik olarak askerlik yapacak olan engelli asker adayları, Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda ellerine kınalar yakılarak, dualarla uğurlandı.Eyüp Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasdal Askeri Kışlası’nda bir günlük sembolik olarak askerlik yapacak olan engelli asker adayları, Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda ellerine kınalar yakılarak, dualarla uğurlandı.
Eyüp Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle Engelliler Haftası dolayısıyla vatani görevlerini yapmak isteyen engelli gençlerin hayalini gerçekleştirdi. Hasdal Askeri Kışlası’nda sembolik olarak bir gün askerlik yapacak olan engelliler için Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Mehter Marşları eşliğinde gerçekleştirilen törende vatani görevini yerine getirmek isteyen 150 asker adayına kına yakıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı uğurlama törenine katılan aileler ise duygu dolu anlar yaşadı. Uğurlama törenine katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, asker adaylarına kına yaktı.
Engelli gençler için uğurlama töreni yaptıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “İstanbul’un çeşitli yerlerinden engelli kardeşlerimiz bir gün de olsa temsili askerlik yapacaklar. Buradan kınalarla, dualarla inşallah kışlalarına uğurlayacağız. Onların da her türlü insan gibi her imkandan faydalanma hakları var” diye konuştu.
Oğlunu asker ocağına göndermenin mutluluğunu yaşayan bir anne ise, “Biz veliler için çok onur verici bir şey. Milletimize, devletimize hayırlı olsun. Engellilere baktıkları için de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Duaların ardından engelli gençler, Hasdal Askeri Kışlası’na gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.