Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’ın önemli aktörleri, Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Zirvesi’nde buluşmaya hazırlanıyor

Altın Kentler Platformu, Van’da 29-30 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği ’Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Van Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.Altın Kentler Platformu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altın Kentler Platformu, Van’da 29-30 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği ’Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü Van Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.
Altın Kentler Platformu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezi (KENT-AR) işbirliğiyle düzenlenecek olan “Yerel Kalkınma ve Kent Kültürü” Zirvesi, ’Van İçin Buluşuyoruz” temasıyla Van’ın en önemli aktörlerini 29-30 Eylül tarihlerinde bir araya getireceğini açıkladı. Platformdan yapılan açıklamaya göre, devletin zirvesinin davet edildiği program da, başta kanaat önderleri, yerel yönetimler, siyasiler, gazeteciler, akademisyenler, iş adamları ve sanayiciler, sanatçılar, sivil toplum örgütleri olmak üzere daha pek çok Van’ın önemli aktörleri düzenlenen büyük zirvede bir araya gelerek Van’ı konuşacak.
Zirvenin ilk gününde geniş kapsamlı bir açılış paneli yapılarak, Van’ın en önemli aktöreleri Van’a ilişkin görüşlerini ve değerlendirmelerini sunacaklar, ayrıca Van’ın sorunları ve çözümleri ele alınarak daha sonraki oturumlarda kadın girişimcilerin yerel kalkınma ve kent kültürünün geliştirilmesindeki rolleri, Van ilinin yapısal ve sektörel analizi ile diğer kentlerden gelecek olan akademisyenlerin o kentlere ilişkin çalışmalarına zirve programında yer verileceği belirtildi. Zirvenin il günü Van’ın yetiştirdiği değerli sanatçıların yer aldığı özgün tablo ve fotoğraf sergi açılışı da programda yer alacak. Ayrıca aynı zamanda Van’lı olan Ülkemizin yaşayan en önemli halk ozanları arasında başta gelen efsane ismi Ozan Ahmet Poyrazoğlu’na bir kültür elçisi olarak Van’ın uluslararası tanıtımında önemli katkılar sağladığı için Altın Kentler Platformu ‘tarafından “Yaşam Boyu Üstün Hizmet Ödülü” program açılışında takdim edilecek.
Ayrıca zirveye katılan tüm davetlileri, zirvenin bitiminde 1 Ekim tarihinde Van’ın önemli tarihi ve kültürel alanlarının yer aldığı Van Kalesi, Akdamar adasına gezi düzenleyerek Van’ın tanıtılacağı küçük bir piknik te program da yer alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.