Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’dan 180 öğrenci İzmir’e gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Van’dan 180 öğrenci İzmir’e gönderildi.İçişleri Bakanlığı himayesinde Van Valiliği tarafından yürütülen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’dan 180 öğrenci İzmir’e gönderildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Van’dan 180 öğrenci İzmir’e gönderildi.

İçişleri Bakanlığı himayesinde Van Valiliği tarafından yürütülen "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında maddi durumundan dolayı daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, İzmir’e uğurlandı. Bu kapsamda Muradiye ve Özalp ilçelerinde toplam 180 öğrenciden oluşan kafile, Van Ferit Melen Havalimanında düzenlenen uğurlama töreni ile İzmir’e gönderildi.

Projenin üçüncü ayağında başarılı öğrenciler il dışına gönderilirken, şu ana kadar Van’ın Çatak, Bahçesaray, Saray, Muradiye, Özalp ve Gevaş ilçelerinden yaklaşık 930 öğrenci İzmir ve Çanakkale’ye uğurlandı.

Yıl içerisinde “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında yaklaşık 5 bin öğrencinin il dışına gönderilmesi hedeflenirken, ülke genelinde ise 50 bin civarında öğrencinin il dışına gönderileceği belirtiliyor.

Van’dan İzmir ve Çanakkale illerine gönderilen öğrenciler ise, 4 günlük program çerçevesinde gittikleri yerde hem tarihi hem de turistik yerleri gezme fırsatı buluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.