Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Van’da Nevruz Kutlamalarına İzin Çıkmadı

Van’da 19 Mart Cumartesi günü yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına izin çıkmadı.Nevruz programları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) ve basınla bir araya gelen HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım,...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da Nevruz Kutlamalarına İzin Çıkmadı
Van’da 19 Mart Cumartesi günü yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına izin çıkmadı.
Nevruz programları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları (STK) ve basınla bir araya gelen HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Nevruz’un bin yıllardır Ortadoğu’da baharın müjdeleyicisi, özgürlüğün ve direnişin sembolü olarak kutlandığını belirtti. 19 Mart Cumartesi günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle’nin katılımıyla 2016 Nevruz’unu on binlerle kutlamayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, “Biz normalde bu basın toplantımızda bu planlamamızın ayrıntısını hem kamuoyu ile paylaşmak hem de STK’larla birlikte Nevruz’u Van’da daha coşkulu, daha güçlü, barışa, demokrasiye daha fazla nasıl vesile yapabileceğimiz noktasında görüş alışverişi yapmayı öngörmüştük. Dün akşam saat 20.00’ye kadar sözlü olarak izin verildiğine dair tertip komitesine ve partimizin ilgili organlarına valilik tarafından beyanda bulunulmuştu. Ancak dün saat 20.00 itibariyle bize ayın 19’unda Van’da planlamayı düşündüğümüz Nevruz programının yasaklandığı tebliğ edildi” dedi.
“BİZ YASAKLARI TANIMIYORUZ”
Yasaklara rağmen her yerde Nevruz kutlamalarını gerçekleştireceklerinin altını çizen Yıldırım, “Biz yasakları tanımıyoruz. Halkımız yasakları tanımayacak ve her yerde, İstanbul’dan Edirne’ye, Tekirdağ’dan Hakkari’ye, Kars’tan Muğla’ya, Aydın’a, Adıyaman’dan Urfa’ya, Amed’de, Van’da, Batman’da, Şırnak ve en kitlesel Nevruz’umuzu da 22 Mart’ta Cizre’de kutlayacaktır. Yasaklar iktidarın olabilir. Ancak sokaklar ve meydanlar her zaman halkın olmuştur ve halk kendi bayramını kutlayacaktır. Halkımızla birlikte Nevruz’umuzu mahallemizde, köyümüzde, kentimizde, meydanımızda kutlamaya devam edeceğiz. Asla bu noktada geri adım atmayacağız. Kürdistan’daki tüm halklara çağrımız, yasakları tanımadan ‘her yer nevruz, her yer direniş alanı’ perspektifi ile sokaklara, meydanlara çıkıp Nevruz bayramımızı en coşkulu şekilde kutlayacağız. Bunun yanında eş genel başkanlarımızı 19 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te İkinisan Kavşağı’nda tüm halkımızla birlikte karşılayacağız. Eş genel başkanlarımız orada halkımızın Nevruz’unu kutlayacaklardır” şeklinde konuştu.
Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban’ın yanı sıra HDP Van milletvekilleri, HDP il ve ilçe eş başkanları ile bazı STK temsilcileri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.