Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valilikten ‘Acele Kamulaştırma Kararı’ Açıklaması

Diyarbakır Valiliği, “Acele kamulaştırma kararı” ile vatandaşların mağdur edilmemesinin hedeflendiğine dikkat çekerek, vatandaşlardan provokatif söylemlere itibar etmemelerini istedi.Diyarbakır Valiliği’nce, Suriçi ile ilgili Bakanlar...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valiliği, “Acele kamulaştırma kararı” ile vatandaşların mağdur edilmemesinin hedeflendiğine dikkat çekerek, vatandaşlardan provokatif söylemlere itibar etmemelerini istedi.
Diyarbakır Valiliği’nce, Suriçi ile ilgili Bakanlar Kurulu’nca alınan Acele kamulaştırma kararına” ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Suriçi bölgesindeki çalışmalar ile Suriçi’nin tarihi potansiyelinin ortaya çıkarılması, dokuya uymayan sağlıksız ve güvensiz konutların yerine yöresel malzeme ile yöresel mimariye uygun yapılar yapılması ve kentsel sit alanı olan Suriçi’nin tarihi, turistik değerlerini ön planda tutan bir yerleşim yeri olması amaçlanmaktadır. Diyarbakır, tarihi ve kültürel dokusuyla eşsiz bir kent olup, Suriçi bölgesinin Kentsel Sit Alanı olması ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alması sebebiyle, tarihi ve kültürel yapısı ön plana çıkarılacak, onaylı Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında ticari ve turistik faaliyetler desteklenerek turizm potansiyeli arttırılacak, risk teşkil eden ve tarihi dokuya uymayan yapılar tasfiye edilerek vatandaşların yöresel mimariye uygun sağlıklı ve güvenli yapılarda ikameti sağlanacak, tescilli yapıların tadilatları yapılarak tarihi doku korunacaktır” denildi.
“PROVOKATİF SÖYLEMLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”
Yürütülecek uygulamalar ile bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Kentsel yaşam kalitesinin artırıldığı ve vatandaşların nitelikli konutlarda ikamet edebildiği, sosyal ve kamusal ihtiyaçlarının karşılandığı, ekonomik refah seviyesinin artırıldığı, bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlandığı yerleşim alanları oluşturulacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde başlatılan bu çalışmalar bölgede yaşayan vatandaşlarla birlikte uzlaşma esasına göre yürütülecektir. Söz konusu karar bölgedeki tüm mülkiyetlerin kamulaştırılması anlamına gelmemektedir. Uygulamanın acele yapılması noktasında vatandaşların mağdur edilmemesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızca provokatif söylemlere itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.