Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valilik Koltuğuna Oturdu, İlk İşi Engelliler İçin Oyun Alanı İstemek Oldu

Engelliler Haftası nedeniyle Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün makamına oturan bedensel engelli Orhan Düzgün, ilk iş olarak okul bahçelerine engelli oyun alanları yapılması talimatını verdi.Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ziyarette...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelliler Haftası nedeniyle Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün makamına oturan bedensel engelli Orhan Düzgün, ilk iş olarak okul bahçelerine engelli oyun alanları yapılması talimatını verdi.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ziyarette Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan ve engelli vatandaşları yer aldı. Ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasının "Engelliler Haftası" olarak kutlandığını belirterek, "Engelliler Haftası, toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanmaktadır. Devletimiz, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine her türlü yardımı yapmaktadır. İlimizde Bin 650 engellimize, ayda 888 lira evde bakım yardımı yapılmaktadır. Ayrıca, yüz çocuğumuz da Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim alıyor. Bu engeller, kesinlikle engel değildir. Her engel mutlaka aşılır. Her bireyin kendi özel durumuna, yaşantısına, fiziksel ve ruhsal durumuna göre eğitiminin verilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra devletimiz, engelli vatandaşlarımızı açılan sınavlarla kamu personeli görevine de atamaktadır" dedi.
Engellilerin taleplerini ilettiği toplantıda, Vali Şentürk’ün koltuğuna oturan bedensel engelli Orhan Düzgün, Özel Kalem Müdürü Osman Demir’den okul önlerine engellilerin de faydalanacağı spor alanlarının yapılması için talimat verdi. Valilik koltuğuna oturan Orhan Düzgün, diğer engellilerin taleplerini dinleyerek not aldırdı ve çözümü için gerekenlerin yapılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.