Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Valiliğin Sur’da Açtığı İftar Çadırına Yoğun İlgi

Terörden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Ramazan ayının ilk iftarı, Valilik ve Müftülük işbirliğiyle tarihi Ulucami önünde kurulan iftar çadırında açıldı. Vali Hüseyin Aksoy, devletin bütün kurumlarının...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Valiliğin Sur’da Açtığı İftar Çadırına Yoğun İlgi
Terörden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Ramazan ayının ilk iftarı, Valilik ve Müftülük işbirliğiyle tarihi Ulucami önünde kurulan iftar çadırında açıldı. Vali Hüseyin Aksoy, devletin bütün kurumlarının halkın mağduriyetini gidermek için gayret içerisinde olduğunu söyledi.
Yaklaşık 4 aylık çatışmalı sürecin ardından yaralarını sarmaya başlayan ve halkın büyük çoğunluğunun göç etmek zorunda kaldığı Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ilk iftar, tarihi Ulucami önünde Valilik tarafından kurulan 500 kişilik iftar çadırında açıldı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve çok sayıda vatandaş iftar çadırında bir araya geldi. Vatandaşlar, iftar saatini okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahileri dinleyerek bekledi.
Vali Aksoy, yaptığı açıklamada Diyarbakır Valiliği olarak Sur ilçesinde iftar çadırı açtıklarını ve Sur halkıyla beraber ilk iftarlarını burada açmayı tercih ettiklerini belirterek, “Sur terörden en çok etkilenen ilçelerimizden birisi ve buradaki halkın mağduriyetini gidermek için devletin bütün kurumları büyük bir gayret içerisinde çalışıyor. Ramazan ayı münasebetiyle Diyarbakır Valiliği olarak müftülüğümüzle işbirliği içerisinde bu iftar çadırını Ulucami’nin önünde açtık. Vatandaşlarımızın buradan yararlanmalarını sağladık ve bizler de bugün vatandaşlarımızla birlikte olduk. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, onlarla beraber olmak adına da buradayız. Şu aşamada 500 kişilik bir iftar çadırı oluşturduk. Talep artarsa bunu geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce 10 bin gıda kolisi Diyarbakır’a gönderiliyor. Önümüzdeki günlerde Sur mağduru vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca Diyarbakır’a gönderilen paylarda iki kat bir artış olacak ve bunlardan da özellikle Sur mağdurlarımız başta olmak üzere bütün Diyarbakır halkının bu Ramazan münasebetiyle daha fazla yararlanmalarını sağlayacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.