Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Validen örnek avcıya altın

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaralı karacayı 3 km omzunda taşıyarak tedavisinin yapılmasını sağlayan avcı Volkan Bal’ı altın ile ödüllendirdi.Ordu’nun Perşembe ilçesinde geçen günlerde arkadaşlarıyla birlikte avlakta avlanan Volkan...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Validen örnek avcıya altın
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaralı karacayı 3 km omzunda taşıyarak tedavisinin yapılmasını sağlayan avcı Volkan Bal’ı altın ile ödüllendirdi.
Ordu’nun Perşembe ilçesinde geçen günlerde arkadaşlarıyla birlikte avlakta avlanan Volkan Bal, ormanda yaralı halde bulduğu karacanın kanamasını tampon yapıp durdurduktan sonra 3 kilometre omzunda taşıdı. Ordu Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan, Ordu Avcılar Derneği üyesi olan Volkan Bal arkadaşlarıyla yaralı karacayı tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti. Fotoğraf ve videolarının yayılmasının ardından bir anda gündem olan ve birçok kurum ve kuruluş tarafından ödüllendirilen Avcı Volkan Bal’a bir ödül de Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’ndan geldi. Avcı Volkan Bal’ı makamında kabul eden Vali Balkanlıoğlu, örnek avcıyı altın ile ödüllendirdi ve yaptığı örnek hareketten dolayı tebrik etti.
“Bilinçli avcı doğanın korunması için güvencedir”
Ordu’nun karaca gibi birçok hayvana ev sahipliği yaptığını ve bilinçli avcılar sayesinde bu hayvanların korunduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, “Ordu vilayeti karacaların doğal yaşam alanı, binlerce yıldır karacalar buraları mekan tutmuş ve burada yaşıyorlar. Bazen istenmeyen hadiseler oluyor, karacalara araç çarpabiliyor. Bu durum karşısında köylülerimiz, avcılarımız yaralanan hayvanları getirip tedavi ettiriyorlar ve iyleştikten sonra doğaya salınıyor. Bazen de kendini bilmez avcılar yasak olmasına rağmen bu tür hayvanları vuruyor. Ben Ordu’da bu tür avcılara rastlamadım. Ruhsatlı, kendini bilen ve bu işin üstadı avcılar tabiattaki hayvanların korunması için bir güvencedir. Çünkü dişi hayvana ateş etmezler, sezon dışında avlanmazlar, yavrularını korurlar, kaçak ve yasak avlayanları da ihbar ederler” diye konuştu.
“Altın gibi bir kalbe, altın armağan ettik"
Yaralı karacayı 3 km sırtında taşıyan Volkan Bal’a övgüde bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bal’ın yaptığı hareketle herkese örnek olduğunu belirtti. Avcı Volkan Bal’ın altın gibi bir kalbe sahip olduğu vurgusu yapan Balkanlıoğlu, “Avcı kardeşimiz yaralı ceylanı sırtına alarak 3-5 km taşıyor. Bu durum her türlü taktirin üzerinde. Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez. Kardeşimizin bu hareketi gerçekten örnek bir davranış, kendisine bundan sonraki havcılık hayatında başarılar diliyorum. Kardeşimizin o hayvanı sanki bir insan taşır gibi taşıyıp tedavisi için çaba göstermesi de takdiri hak etti. Biz de ‘altın gibi bir kalbe, altın armağan ettik’ ” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.