Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Validen Nusaybin Açıklaması

Mardin’in Derik ve Dargeçit ilçelerinin teröristlerden temizlendiğini, Nusaybin’de ise sona gelindiğini belirten Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, “Ben daha önce ‘Ya teslim olacaklar ya da ölecekler’ demiştim. Teslim olanlar oldu, olmayanlar...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Validen Nusaybin Açıklaması
Mardin’in Derik ve Dargeçit ilçelerinin teröristlerden temizlendiğini, Nusaybin’de ise sona gelindiğini belirten Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, “Ben daha önce ‘Ya teslim olacaklar ya da ölecekler’ demiştim. Teslim olanlar oldu, olmayanlar da öldü. Terörün sonu budur” dedi.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son valiler kararnamesi ile Aydın’a ataması yapılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mardin’de görev yaptığı 17 aylık görev sürecinde bir gün bile yabancılık çekmediğini anlatan Koçak, bununla beraber terörle mücadele konusunda zor ve mukaddes bir mücadele gerçekleştirdiklerini belirtti. Kentteki tek istisnanın terörle mücadele olduğunu kaydeden Koçak, “Bu zevkli bir mücadele değildi. Hepimizin canını acıtan, bizi inciten, vatandaşlarımızı mağdur eden bir süreçti. İnşallah onun da sonuna doğru yaklaşıyoruz. 3 ilçemizde bu anlamda sıkıntı yaşadık. Derik ve Dargeçit’i daha önceden teröristlerden temizledik. Şimdi de Nusaybin’de sonuna geldik. Bu coğrafyayı bu vatana ihanet edenlere, bu vatanı bölmek isteyenlere teslim etmeyeceğiz. Bunun böyle olduğunu aylar öncesinde de söylemiştim. Hatırlarsanız bu kandırılmışlara bir çağrıda bulunmuştum. Sonunuzu görüyorsunuz bu sonu göre göre bu yanlışı yapmayın. Ama aylar sonra bunu görerek teslim olanlar oldu. Bunu görmeyip ölenlerde oldu. ‘Ya teslim olacaklar ya da ölecekler’ demiştik. Teslim olanlar oldu teslim olmayanlar da öldü. Terörün sonu budur. 21.yüzyılda Moğolları, onlardan da kötüleri dediğimiz bu vandalları buradan temizledik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.