Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Validen ‘İdil’ Açıklaması

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı İdil ilçesinde, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, Silopi ve Cizre’de olduğu gibi her türlü tedbirin alınacağını belirtti.Şırnak Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı İdil ilçesinde, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için, Silopi ve Cizre’de olduğu gibi her türlü tedbirin alınacağını belirtti.
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil ilçesindeki sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı. İlçede, yasağın ilan edilmesiyle birlikte başlayan operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Su, “İlçede, çok sayıda Kaleşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan bu operasyonda 208 adet barikat, 72 adet çukur, 462 adet el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır” dedi.
“VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”
Bölücü terör örgütü mensuplarınca Silopi ve Cizre ilçelerinde olduğu gibi İdil’de de sokaklara çukur ve barikatlar oluşturularak patlayıcılar yerleştirildiğini belirten Vali Su, “Vatandaşlarımızın evleri, kapı ve duvarları kırılarak işgal edilmiş bahçe, oda, mutfak, dolap, tencere demeden bir çok yerleri patlayıcılarla tuzaklanarak en temel insanlık hakkı olan, başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, sağlık, mülkiyet gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine bölücü terör örgütü mensuplarınca vahşice ve kalleşçe saldırılmış ve asker, polis, kadın erkek, yaşlı genç çocuk demeden hayatlarına kastedilmiştir. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yapılan başarılı operasyon sonucu Silopi ve Cizre ilçelerimizde olduğu gibi İdil İlçemizde de kamu düzeni tesis edilmiş, barikatlar ve çukurlar bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır. Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
“MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Terörden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Su, şunları kaydetti:
“Hükümetimizin demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmaları ve terörden etkilenen vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaları ilimizde de kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu çerçevede vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Silopi ve Cizre’de olduğu gibi burada da her türlü tedbir alınacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmaları başlayacak olup vatandaşlarımızın görevlilerimize yardımcı olmasını istiyorum. Yine bu çerçevede Cizre ve Silopi ilçelerimizde olduğu gibi İdil ilçemizde de toplum yararına çalışma projesi kapsamında mağdur olan vatandaşlarımıza iş imkanı sunularak hem vatandaşımızın bir gelire kavuşması hem de İdil’de ekonomik bir canlanmanın gerçekleşmesi sağlanacaktır. Yine bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşlarımızın geri döndüklerinde özellikle dikkatli olmalarını; şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri ve benzeri materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini özellikle rica ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz ve her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozan, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden her türlü faaliyetlerin üzerine hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Bir kez daha tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.