Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yerlikaya’dan acılı çifte kına gecesi müjdesi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, düğünü DAEŞ’in hain saldırısı sonucu kana bulanan Nurettin-Besna çiftinin kına gecesinin yeniden yapılması için patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüş alışverişinde bulundu.Akdoğan çiftinin...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, düğünü DAEŞ’in hain saldırısı sonucu kana bulanan Nurettin-Besna çiftinin kına gecesinin yeniden yapılması için patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile görüş alışverişinde bulundu.
Akdoğan çiftinin 20 Ağustos akşamı yapılan kına gecesine DAEŞ tarafından canlı bomba saldırısı yapılmış, patlamada 56 kişi hayatını kaybetmişti. En mutlu günleri kana bulanan gelin ve damat ise saldırıdan yaralı kurtulmuştu.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kına gecesi için yapılması gerekenlerle ilgili patlamada hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüş alışverişinde bulundu. En mutlu günlerinde 56 kişiyi kaybetmenin acısını yaşayan damat Nurettin Akdoğan için valilik olarak ev kiraladıklarını belirten Yerlikaya, ailenin önde gelenlerinin de uygun görmesi halinde, yarım kalan düğünü daha geniş bir katılımla yapmayı arzu ettiklerini söyledi. Acılı çiftin bir an önce yuva kurmasını istediklerini belirten Yerlikaya, yarım kalan düğünü devletin desteği ile yapmak istediklerini belirti.
Diyanet İşleri Başkanının programının müsait olduğu bir günde genç çifti dualarla evlendirmek istediğini söyleyen Yerlikaya, bir otelde yapılması planlanan geceye yaralanan ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katılması için gerekirse seferberlik ilan edeceklerini söyledi. Acılı vatandaşların tavsiyelerini dikkate alacaklarını belirten Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, beraberlik çağrısında bulundu. Kına gecesi kana bulunan damat Nurettin Akdoğan ile yakından ilgilenen Yerlikaya, ardından patlamada hayatını kaybeden acılı ailelerin evlerini tek tek ziyaret etti.
Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarından bazıları görkemli bir düğüne karşı çıkarken, bazıları ise genç çiftin yuva kurmasının artık zamanın geldiğini belirtti.
Ziyarette, hain saldırıda hayatını kaybedenler için Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi.
Vali Yerlikaya’nın ziyaretine İl Müftüsü Ahmet Çelik ile İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.