Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yerlikaya, Suriyeli mültecilerle bayram namazı kıldı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bayram namazını Suriyeli 35 gazeteci ve Suriyeli sığınmacılarla birlikte İslahiye 1 Nolu Geçici Barınma Merkezi’nde kıldı.Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın daveti ile uluslararası alanda faaliyet gösteren...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, bayram namazını Suriyeli 35 gazeteci ve Suriyeli sığınmacılarla birlikte İslahiye 1 Nolu Geçici Barınma Merkezi’nde kıldı.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın daveti ile uluslararası alanda faaliyet gösteren gazete, radyo, TV ve internet medyası temsilcilerinden oluşan 35 Suriyeli gazeteci ile bayram namazını kampta kılan ve kampı inceleme fırsatı bulan gazeteciler, Türkiye’de böyle bir uygulamanın ilk defa yaşandığını dile getirdiler.
Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, ’’Bu bayram namazımızı İslahiye’deki kampta kıldık. İnşallah bir sonraki bayram namazını Halep’te Şam’da, Lazkiye de, Hama’da kılarız" dedi.
Geçici barınma merkezinde kalan Suriyelilerin yoğun ilgi gösterdiği Vali Ali Yerlikaya, Suriyeli gazetecilerle her fırsatta bir araya gelmek istediğini ve GBC’nin organizasyonundan ötürü Başkan Arif Kurt ve yönetimine teşekkür etti.
Bayram namazına Vali Yerlikaya’nın yanı sıra, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İslahiye Belediye Başkan’ı Kemal Vural ve protokol üyeleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.