Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yazıcı selin vurduğu Ayvalık’ta

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Ayvalık’ta incelemelerde bulundu.Vali Yazıcı, beraberinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte selin zarar...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Ayvalık’ta incelemelerde bulundu.
Vali Yazıcı, beraberinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte selin zarar verdiği Sarımsaklı ve Laka mevkiinde incelemeler yaptı. Yazıcı, sel mağdurlarının beklediği bölgenin, afet bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin müjdeli haberi vermedi. Ayvalık’ta şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, “Ayvalık’ta oluşan sel, aynı şekilde Gömeç’te de bir köprüyü yıktı. Şu anda bir hasar tespit çalışması yapıyoruz. Gerçekten çok ciddi bir hasar söz konusu. Sel suları beraberinde getirdiği çamur ve çakıl taşlarıyla vatandaşlarımızı mağdur etmiş durumda. Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Mağdur vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca gerekli yardımları yapmaya çalışacağız” dedi.
Dere yataklarının kapatılmaması ve ıslah edilmemesi nedeniyle sel gibi doğal afetlerde bilançonun artış gösterdiğine işaret eden Vali Yazıcı, “Bu dere yataklarına hiçbir bahanenin ardına saklanmadan müdahale etmemiz gerekiyor. Dere yataklarımızı DSİ kanalıyla ıslah edeceğiz. Ayvalık’ta başta Nikita Deresi olmak üzere tüm derelerimizi ıslah edeceğiz. Önümüzdeki günlerden itibaren ıslah çalışmalarımız başlayacak” ifadelerini kullandı.
Vali Yazıcı, Ayvalık’ın önceki gece yaşadığı sel felaketi nedeniyle afet bölgesi ilan edilip, edilmeyeceğine ilişkin ise, “Yaşanılan afet, bölgenin Bakanlar Kurulu tarafından afet bölgesi ilan edebileceği kadar büyük değil. Bu yüzden de Ayvalık’ın yaşadığı sel felaketi nedeniyle afet bölgesi olarak ilan edilebileceğini zannetmiyorum” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.